Bulanık'ta Hasta Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Bulanık'ta Hasta Kurtarma Operasyonu

Bulanık\'ta Hasta Kurtarma Operasyonu

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Atınoluk köyünde rahatsızlanan 92 yaşındaki Yalçın İliman, kar motorlarıyla kurtarıldı.

12.02.2015 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Atınoluk köyünde rahatsızlanan 92 yaşındaki Yalçın İliman, kar motorlarıyla kurtarıldı.

İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve yolu kar nedeniyle kapanan Altınoluk köyüne bağlı Hormuza mezrasında nefes darlığı çeken Yalçın İliman'ın (92) yakınları, 112 Acil Servisi'ni arayarak yardım istedi. Bölgeye sevk edilen ambulanslar köy yolunun kapalı olmasından dolayı ilerleyemeyince, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) bilgi verildi. Bölgeye bir kar motoru yönlendiren AFAD Müdürlüğü, Yaşlı adamın kurtarılması için seferber oldu. Kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu mezradaki yaşlı adam, 2 saatlik çalışmanın ardından kar motorlarıyla alınarak anayolda bekleyen ambulanslara ulaştırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AFAD Arama Kurtarma Şefi Erkin Dayı, akşam saat 9.20 sıralarında 112 Acil Servis'ten ihbar aldıklarını belirterek, "Bulanık ilçesine bağlı Altınoluk köyü Hormuza mezrasında 92 yaşındaki bir hasta olduğu ve nefes alımında sıkıntı çektiği ihbarını aldık. Köye iki araç, iki kar motoruyla ulaştık. Hastayı aldık ve ambulansa teslim ettik" diye konuştu.

Yalçın İliman'ın torunu Çetin Ekmekçi ise, 112 Acil Servisi arayarak yardım istediklerini ve ardından AFAD ekiplerinin gelerek kendilerini kurtardığını belirtti.

Hastanede tedavi altına alınan İliman'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bulanık'ta Hasta Kurtarma Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement