Bulanık'ta Mahalle, Cadde ve Parkların İsimleri Değiştirildi - Son Dakika
Yerel

Bulanık'ta Mahalle, Cadde ve Parkların İsimleri Değiştirildi

Bulanık Belediyesinde düzenlenen şubat ayı meclis toplantısında, ilçedeki birçok mahalle, cadde ve parkların adının değiştirilmesi kararlaştırıldı.

06.02.2015 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulanık Belediyesinde düzenlenen şubat ayı meclis toplantısında, ilçedeki birçok mahalle, cadde ve parkların adının değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Başkanı Figen Yaşar bakanlığında yapılan meclis toplantısında, mahalle, cadde ve parkların isimlerinin Kürtçe olarak değiştirilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Belediye Başkanı Figen Yaşar, halkın yoğun talebi üzerine isim değişikliği yaptıklarını söyledi.

Hafızalarda yer edinen Kürtçe ve tanınmış şahsiyetlerin isimlerini yaşatmak istediklerini ifade eden Yaşar, ilçenin İnönü Mahallesi'ndeki çocuk parkına Ceylan Önkol, Yeni Mahalle'de yapımı tamamlanan parka ise Uğur Kaymaz'ın isimini vererek, onları ölümsüzleştireceklerini belirtti.

Ayrıca önümüzdeki aylarda ilçede yapılması planlanan kültür merkezine, ölüm orucuna dikkat çekmek ve Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını protesto etmek için, 2011 yılında kendini ateşe vererek yaşamını yitiren Evrim Demir'in ismini vereceklerini bildiren Yaşar, "Toplantıda, Cumhuriyet Mahallesi'nin ismini Kobani, İnönü Mahallesi'nin adını Qamişlo, Şehit Üsteğmen Suat İshakoğlu Caddesi'nin ismini Şex Said, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nin adını Seyit Rıza, İnönü Caddesi'nin isminin de Roboski olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kararlaştırıldı" dedi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bulanık'ta Mahalle, Cadde ve Parkların İsimleri Değiştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement