Buldan Tarihi Dokusuna Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Buldan Tarihi Dokusuna Kavuşuyor

Buldan Tarihi Dokusuna Kavuşuyor

Denizli Valisi Demir, Buldan'da restore işlemleri devam eden tarihi Buldan Evlerinde incelemelerde bulundu.

16.07.2014 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, restorasyon işlemleri devam eden tarihi Buldan Evlerinde incelemelerde bulundu.

Beraberinde daire müdürleri ile bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyen Demir, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalarla Buldan'ın eski tarihi dokusuna tekrar kavuşacağını söyledi.

Buldan'da, sivil mimarisi bakımından Osmanlı, Selçuklu dönemine ait çok önemli eserlerin bulunduğunu belirten Demir, "Burada aşağı yukarı girdiğiniz her kapı sizi tarihle buluşturuyor. Bu anlamda da burada yapılacak olan çalışmalar hem Buldan için hem de Denizli turizmi için çok önemli. Hedefimiz bulabildiğimiz bütün konakları imkanlar ölçüsünde restore edebilmek" dedi.

Buldan'a özgü tarihi evlerde yerli ve yabancı turistlere konaklama imkanı sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Vali Demir, şunları kaydetti:

"Bunu sağladığımızda Buldan çok daha cazip bir hale gelecektir. Buldan'da şu anda el dokumasından dolayı biliyorsunuz yılın belli bir dönemlerinde çok yoğun ziyaretçiler geliyor. Ancak ziyaretçiler sadece buraya gelip alışverişini yapıyor ve ayrılıyor. Ama biz Buldan'da, konaklama imkanı oluşturarak, burada kalmalarını sağlamak istiyoruz. Dolayısıyla da daha uzun konaklama ile ekonomik anlamda daha önemli girdiler sağlayalım. Bu anlamda da bu yapılan çalışmaların önemli olduğuna inanıyoruz. Geçen 2 yıl içerisinde İl Özel İdaresi ve emlak katkı paylarından Valilik olarak buraya önemli bir destek sağlandı. Burada 2 sokağın restoresi tamamlanmak üzere. Beylerli Konağı ve Yazıcıoğlu Konağı da tamamlandı. Şimdi bütün hedefimiz daha önce restore edilen binalarla birlikte buraları Butik Otel şeklinde turizmin hizmetine sunmak. Dolayısıyla da gece konaklamasını sağlayabilmek. Bu yıl da çalışmalarımız devam edecek. Bulabileceğimiz yeni konakları ve yine caddeleri restore ederek özellikle Buldan ve Denizli turizmine sunmak istiyoruz." - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Buldan Tarihi Dokusuna Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ALİ AK: inşallah en kısa zamanda su ve elektiri kleriyle beraber, kaybolan kanalizozyonuyla iç kısım ları ve arka taraflarıyla beraber yapılır. 0 0 Yanıtla

Advertisement