Bülent Arınç Van'da - Son Dakika
Politika

Bülent Arınç Van'da

Bülent Arınç Van\'da

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP binalarına yönelik saldırılara ilişkin, “Bunu kim yaptıysa alçaktır, namussuzdur, haindir.

18.05.2015 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP binalarına yönelik saldırılara ilişkin, "Bunu kim yaptıysa alçaktır, namussuzdur, haindir. Bu bir provokasyondur. Bu halkı korkuya, sokağa sevk etmektir. Bunu yapanlar şeytandır. Bunu yapanları mahkemelerin önüne koymalıyız ki kim olduğunu halk görsün" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen mitinge katılan Bülent Arınç, 30 Mart 2014'te yapılan seçimler öncesinde ilçeye gelip vatandaşları selamladığını hatırlattı. Erciş'te belediye başkanlığı seçimlerini kazanamadıklarını, ancak bundan dolayı vatandaşlara küsmediklerini ve eksiklerini tamamlayarak yine ilçe halkının gönlündeki yerlerini alacaklarını dile getiren Arınç, belediye seçimlerini kazanamamanın üzüntüsünü yaşarken Erciş halkının cumhurbaşkanlığı seçiminde kendilerine Türkiye ortalamasının çok üstünde destek verdiğini kaydetti. Arınç, "20 gün sonra seçimler var. Diyarbakır, Batman, Gaziantep'e gittim. Kendi seçim bölgemin mitinglerine katıldım. Her gün bir ili ziyaret ediyorum. Rabbim ne kadar ömür verirse son dakikasına kadar Rabbimizin yolunda devam edeceğiz. 40 yıldır siyaset yapıyorum. 19 yaşında hukuk fakültesi öğrencisiyken rahmetli Erbakan'ın yanında siyasetle tanıştım. Bu seçimden sonra milletvekili değilim. Çok daha güzel arkadaşlarımız var. Başka partide böyle bir şey var mıdır bilmiyorum? Bu adam siyasete ara veriyor, deli mi bu adam, bin 575 kilometre öteden Van'a geldi, halka sesleniyor? Başkalarına garip gelebilir ama biz milletin huzura kavuşması için, mutlu olması, iş, AŞ sahibi olması için, vatandaşın üzerindeki yükü kendi sırtımıza almak için siyaset yapıyoruz" dedi.

"İKİ SEÇMENDEN BİRİNİN OYUNU ALDIK"

13 yılda 9 seçim kazanmış bir parti olduklarını ve sandığa giden iki seçmenden birinin oyunu aldıklarını dile getiren Arınç, bu başarılarıyla ilgili üniversitelerde araştırmaların yapıldığını ifade etti. O dönemde çizilen bir karikatürün bütün gerçeği anlatmaya yettiğini dile getiren Arınç, "Erdoğan heybetiyle karşısında duran iki kişiye soruyor, 'içinizden hangisi bana oy verdi?' Karşısında soruyu sorduğu iki kişiden biri Kılıçdaroğlu, biri de Bahçeli. Bu her şeyi anlatmaya yetiyor. Türkiye'de hangi parti bu başarıyı elde etmiş. Yerel seçimlerin de hepsini kazandık. Biz Türkiye'deki tüm belediyelerin yüzde 65'ini, 30 büyük şehrin 18 tanesini aldık. 2 referandumdan ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden de zaferle çıktık. Bu kadar başarıdan sonra insanın ilk yapacağı şey şükür namazı kılmak, 'Sana binlerce şükür' deyip Rabbine kulluğunu hatırlamaktır" diye konuştu.

"BUNU YAPANLAR ŞEYTANDIR"

Siyasi partilerin demokrasinin ve hayatın vazgeçilmez unsurları ve milletin oy verdiği her partinin başlarının üstünde yerinin bulunduğuna değinen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün partilere bu gözle bakıyoruz. İsteriz bütün partiler de bize böyle baksınlar. Bugün Mersin ve Adana'da HDP binalarına bomba konulmuş. Hamdolsun can kaybı yok. Sabah Van'a ilk geldiğimde basının önünde söylediğimi tekrarlıyorum. Bunu kim yaptıysa alçaktır, namussuzdur, haindir. Bu bir provokasyondur. Bu halkı korkuya, sokağa sevk etmektir. Bunu yapanlar şeytandır. Bunu yapanları mahkemelerin önüne koymalıyız ki kim olduğunu halk görsün. HDP legal partidir. Otobüsle geçerken bana bazı işaretlerde bulunanlar oldu. Onları selamladım. Erciş'in hiçbir insanı misafirine karşı saygısızlık yapmaz. Biz siyasi partileri düşman gibi görmeyiz, onlar bizim rakiplerimizdir. Milletin kararı bizim de kararımızdır. Millet bütün partilere bakacak, ne yaptıklarını vicdan terazisinde tartacak ve anasının ak sütü gibi oylarını kullanacak. Bu milleti, 'bize oy vermesi için korkutmak lazım' diye düşünürse o siyasi parti, siyasi parti değil. Bu insanlar siyaset yapmıyor demektir. Milletin oyunu almak için milletin gönlüne girmek gerekir. Milleti korkutarak, haraç toplayarak, bir yerlere götürerek bu şerefli millete baskıda bulunanları siyasi parti olarak kabul etmiyorum. Mertçe, sadakatle, inançla, hepimizi kucaklayarak seçime gidelim."

"21 PARTİDEN 17 TANESİ 'BEN BARAJI AŞAMAZSAM DÜNYA YIKILIR' DEMİYOR, SEN DE DEMEYECEKSİN"

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremde büyük hasar gören Erciş'in kentsel dönüşümle yeniden ayağa kaldırılacağına işaret eden Arınç, deprem konutlarının ödeme taksitlerinin de en uygun şartlarda yeniden yapılandırılacağının müjdesini verdi. Arınç, Van'dan 8 milletvekili almaları durumunda Van'ın, Erciş'in bir bakanı olacağını dile getirerek, Türkiye'de 100 kişiden 99'unun AK Parti'nin tek başına iktidar olacağını söylediğini ve buna inandığını kaydetti. Arınç, "Bizim dışımızdaki üç partiden söz edeyim. Biri HDP. 21 partiden 17 tanesi 'ben barajı aşamazsam dünya yıkılır' demiyor, sen de demeyeceksin. Millet sana teveccüh ederse, oy verirse, barajı aşmana izin verirse, selam dururuz, alkışlarız. Ama 'ben barajı aşamazsam ülke yıkılır mahvolur' diyemezsin. Bu millet korkmaz. En güzel hizmetleri her alanda biz getirdik. Ama sadece maddi kalkınma yapmadık. Bir defa bu ülkede bin yıldır kardeşçe yaşayan insanların arasına nifak sokuldu. Türk olmayana hayat hakkı yok denildi. Ben Kürt'üm demek zordu ama Türk'üm dediklerinde de karşıdaki insan alay ediyordu. Kürt halkı bu coğrafyanın en kadim halkıdır, bin seneden beri vardır. Onun bir kültürü, medeniyeti ve dili vardır. Ama geçmişte reddettiler, 'sen Türk almaya mecbursun' dediler. Bölgedeki insanlar Çanakkale'ye gittiler ve iman, Kur'an, vatan aşkına can verdiler. Biz çok önemli hizmetler yaptık. Yok kabul edilen bir milleti var ettik, bağrımıza bastık ve kucakladık" diye konuştu.

YÜKSEKOVA HAVAALANI İÇİN SIR İSİM

Ağrı Havalimanı'nın adının Ahmed-i Hani olarak değiştirildiğini, Şırnak Havalimanı'na da Şerafettin Elçi'nin adını verdiklerini hatırlatan Arınç, 9 gün sonra da Hakkari Yüksekova Havalimanı'nı açacaklarını dile getirdi. Arınç, havaalanının ismini şimdi söylemeyeceğini aktararak, bu isimlerin hepsinin kendi dönemlerinde kabul edildiğini söyledi. 8 Haziran'dan sonra AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının çözüm süreci için de çok önemli olduğuna işaret eden Arınç, "İnşallah bu silahtan, göz yaşlarından, annelerin feryadından bu insanları kurtaralım. 8 Haziran'dan sonra AK Parti iktidar olursa Çözüm Süreci var olacak ve sonuçlanacak. AK Parti olmazsa şimdiden unutun. Bu dağa çıkmalar, tehditler bitsin. 30 yıldan bu yana canlarımızı kaybettiğimiz bu kirli kavga bitsin. Herkesin silahtan uzak siyaset yapmasını temin edelim. Hükümet olsun ama silah yok, şiddet ve tehdit yok. Kamu düzenini esas kılacağız. Ne yapıyorsanız haberimiz var. Bütün önlemlerimizi aldık. Vatandaş gönlünden geçen oyu rahatlıkla kullanacak ve siz buna engel olamazsınız. Engel olmak isteyenin kafasını ezeceğiz. Sandığın namusunu koruyacağız ve kollayacağız" dedi.

MURSİ'YE İDAM CEZASI VERİLMESİ

Arınç, yakın zamanda kendilerini üzen bir olayın yaşandığını, halkın oylarıyla seçilen Mısır'ın ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle yıkıldıktan sonra idama mahkum edildiğini anımsatarak, "Bugüne kadar Mısır'da binlerce insan hakkında idam kararı verilmiştir. Sisi denen diktatör, İhvan'ın mensuplarına ve seçilmiş Cumhurbaşkanına idam cezası veriyor. Eski diktatör Hüsnü Mübarek'e 3 yıl, Mursi'ye idam cezası veriliyor. Mısır'da oturmayan İslam Alimleri Birliği Başkanı Yusuf Karadavi'ye de idam veriyorlar. Biz onlarla dayanışma içindeyiz. Rabbim onları bu zulümden kurtarsın, ona bu zulümleri reva görenleri Kahhar ismiyle kahretsin. Mursi idam cezası aldı ama bizden başka sesini çıkaran kim oldu? Üzüntü ifade eden bir cümle duyamadık ne Demirtaş'tan, ne Bahçeli'den ne de Kılıçdaroğlu'ndan ama duymak isteriz. Çünkü 27 Mayıs'ta darbe yapanlar Menderes'i idam etmişlerdir. Böyle bir ayıbı yaşayan Türkiye, Mursi'ye verilen cezanın anlamını bilir" şeklinde konuştu.

Bülent Arınç, konuşmasının ardından vatandaşlara karanfil dağıtarak Van'a gitmek üzere ilçeden ayrıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bülent Arınç Van'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu
    23:36 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına düzenlenen iftar programında hakim ve savcılarla bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit savcının emanetine sahip çıkma noktasında mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Tunç, adaletin tecellisi için yapılan fiziksel ve yargı reformlarına değinerek, hukuk fakültelerinde yapılan değişikliklerin savunmayı güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Huzuru İftar Buluşması'nda konuştu
    23:03 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Huzuru İftar Buluşması'nda konuştu

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Büyükçekmece'de düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada terörle mücadele ve uyuşturucuyla mücadele konularına değindi. Yerlikaya, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, huzurun yerelden başladığını belirtti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.


Advertisement