Bülent Ecevit İçin 'Emek Yürüyüşü' Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Bülent Ecevit İçin 'Emek Yürüyüşü' Yapılacak

Bülent Ecevit İçin \'Emek Yürüyüşü\' Yapılacak

Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir'de, onursal Genel Başkanı merhum Bülent Ecevit'i, ölümünün 8'inci yıldönümünde emek yürüyüşü ile anacak.

03.11.2014 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir'de, onursal Genel Başkanı merhum Bülent Ecevit'i, ölümünün 8'inci yıldönümünde emek yürüyüşü ile anacak. Soma ve Ermenek'teki maden facialarının ardından, eski başbakanlardan Ecevit'in emekçi kimliği ön plana çıkarılacak. DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, "O madenci babası, işçi dostuydu" dedi.

Eski Başbakan, DSP'nin onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit, 5 Kasım Çarşamba günü ölümünün 8'inci yıldönümünde emekçi kimliği ön plana çıkarılarak anılacak. DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, Buca ilçesi Şirinyer semtinde emek yürüyüşü yaparak, Ecevit Anıtı'na çelenk koyacaklarını söyledi. Karakülçe, Soma ve Ermerek'te yaşanan maden facialarının, inşaat asansörlerinden düşerek hayatını kaybeden inşaat işçilerinin, elma toplamaya giderken ölen tarım işçilerinin olduğu Türkiye'de, Ecevit'in emeğe verdiği değeri bir kez daha hatırlatacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Ecevit'in cenaze töreninde maden işçileri en öndeydi. Kömür işçileri, haklarını savunduğu için Ecevit'e 'Karaoğlan' lakabı verdi. O zamanlar işçilerin üstlerinde kara kiri gördük ama gözlerinde kara bulutu hiç görmedik. Çıkarılan 1 kilogram kömürde nasıl emek olduğunu unutmayacağız. İnsanlara bir saatlik yemek molasını çok görmeyeceğiz. Ermenek'te elleriyle toprağı kazan teyzenin derdi bizim derdimiz, omuzunda evladının naaşını çuvalla taşıyan babanın onuru onurumuz. Türkiye'ye bunları yaşatanların onursuzluğunu haykıracağız. Ecevit dürüstlüğünü, halkçılığını hatırlatacağız."

DSP İzmir örgütü, Türkiye'de halka hizmet ederek örnek davranışta bulunanlara da halkçılık ödülleri verecek. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bülent Ecevit İçin 'Emek Yürüyüşü' Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement