Bülent Ecevit'in Vefatının 10'uncu Yılı - Son Dakika
Güncel

Bülent Ecevit'in Vefatının 10'uncu Yılı

Bülent Ecevit\'in Vefatının 10\'uncu Yılı

Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, "Rahşan Ecevit-Bülent Ecevit Bilim, Kültür ve Sanat Vakfı'nın kurulması, Bülent ve Rahşan'ın düşünce, proje ve eserlerini gerçekleştirecek ulusal bağımsızlığımızın ve birliğimizin güçlenmesi adına gelecek siyasi hayatımıza...

05.11.2016 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, "Rahşan Ecevit-Bülent Ecevit Bilim, Kültür ve Sanat Vakfı'nın kurulması, Bülent ve Rahşan'ın düşünce, proje ve eserlerini gerçekleştirecek ulusal bağımsızlığımızın ve birliğimizin güçlenmesi adına gelecek siyasi hayatımıza ışık tutacaktır." dedi.

Bülent Ecevit'in vefatının 10'uncu yılı dolayısıyla Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde anma programı düzenlendi.

Ecevit'in siyasi yaşamının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başlayan programda konuşan Rahşan Ecevit, eşi Bülent Ecevit ile bir dernekle hayallerini gerçekleştirmek istediğini belirterek, "Aradan zaman geçti, eşimi kaybettik ama onun hayal ettiği vakfı arkadaşlarıyla birlikte kurduk." diye konuştu.

Vakfın amacının, Bülent ve Rahşan Ecevit'in eserlerini, düşüncelerini ve projelerini gerçekleştirmek, ulusal ve uluslararası ölçekte yaymak ve kuşaklar boyunca yaşatmak olduğunu anlatan Ecevit, "Rahşan Ecevit- Bülent Ecevit Bilim, Kültür ve Sanat Vakfı'nın kurulması, Bülent ve Rahşan'ın düşünce, proje ve eserlerini gerçekleştirecek ulusal bağımsızlığımızın ve birliğimizin güçlenmesi adına gelecek siyasi hayatımıza ışık tutacaktır." diye konuştu.

Anma törenine katılan, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Elektronik Parti Eş Genel Başkanı Emrehan Halıcı, eski milletvekillerinden Hüseyin Pazarcı da Bülent Ecevit'le ilgili anılarını paylaştı.

Bülent Ecevit'in şiirlerinin okunduğu etkinlikte, sevdiği eserlerden oluşan müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bülent Ecevit'in Vefatının 10'uncu Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement