Bülent Ersoy'un 'Uçak Kemeri' Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Bülent Ersoy'un 'Uçak Kemeri' Davası Başladı

Bülent Ersoy\'un \'Uçak Kemeri\' Davası Başladı

Bülent Ersoy hakkında, Türk Hava Yolları'nın (THY) Antalya- İstanbul seferi sırasında emniyet kemerini bağlamamakta direnip uçuşu geciktirdiği iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

21.01.2016 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Ersoy hakkında, Türk Hava Yolları'nın (THY) Antalya- İstanbul seferi sırasında emniyet kemerini bağlamamakta direnip uçuşu geciktirdiği iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

THY'nin 3 Ocak 2015 tarihinde saat 21.55'te Antalya- İstanbul seferini yapan uçakta emniyet kemerini bağlamamakta direnen Bülent Ersoy hakkında, uçuşu 40 dakika geciktirdiği iddiasıyla yolculardan Cafer Dikici, Hasan Gencer ve Akın Özkan'ın şikayetçi oldu. 'Huzur ve sükunu' bozma suçundan hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Ersoy'un yargılanmasına Antalya 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE GELMEDİ

Davanın ilk duruşmasına, Bülent Ersoy sağlık sorunlarını gerekçe göstererek katılmadı. Duruşmada, Ersoy'un avukatı Mustafa Işık ile şikayetçi yolculardan Akın Özkan'ın avukatı Osman Aydın hazır bulundu. Ersoy'un avukatı Mustafa Işık, müvekkilinin savunmasının İstanbul'daki bir mahkemede talimatla alınmasını istedi. Işık, suçlamaları kabul etmediklerini de söyledi. Dünyanın her yerinde uçakların her gün rötar yaptığını kaydeden Işık, şöyle dedi:

"Bülent Ersoy, karın bölgesinde geçirdiği operasyon nedeniyle daha önce de emniyet kemerini bağlamadan uçuş ekibinin bilgisi dahilinde uçuş yapmıştır. Ayrıca uçaklardaki emniyet kemerini bağlama zorunluluğunu da sorgulamak gerekir. Emniyet kemerini bağladığı için uçak düşünce ya da başka bir sıkıntılı durumda hayatta kalan olmuş mudur? Olmamıştır. İlahi takdir gerçekleşmiştir."

KEMER AMELİYAT NOKTASINA DENK GELDİ

Bülent Ersoy'un olay tarihinde görevli kabin memurlarına ameliyatını ve mazeretini anlattığını ancak, onların anlamak istemediğini iddia eden Işık, "Tek kemer, müvekkilin ameliyat yerine denk geldiği için bağlaması mümkün olmamıştır. İkinci kemer ilave edilince de bu kez dizlerine inmiş, hiçbir anlamı kalmamıştır. Ancak bu durum kabin ekibine anlatılamamıştır. Olay, bazı agresif yolcuların sataşmaları nedeniyle büyümüştür. Bu yolcuların agresifliği kabin amiri Gamzenur K. ve kabin memurları Gökçe E. ve Elif K.'nın beyanlarında açıkça bildirilmektedir" diye konuştu.

POLİSİ BÜLENT ERSOY ÇAĞIRMIŞ

Müvekkilinin gecikme nedeniyle tüm yolculardan özür dilediğini de anlatan Mustafa Işık, savunmasını şöyle sürdürdü:

"Uçuş ekibinin anlayışsızlığı ve olayı büyütmeleri nedeniyle Bülent Ersoy bizzat olaya polisin el koymasını istemiş. Bu isteğini kabin görevlileri ve kaptana ulaştırmıştır. Bülent Ersoy'un isteği üzerine uçağa gelen polisin tuttuğu zabıt neticesinde maalesef müvekkilimiz sanık durumuna düşürülmüştür. Müvekkilimin beraatını talep ediyorum."

TALİMATLA İFADE VERECEK

Bülent Ersoy'dan şikayetçi olan yolculardan Akın Özkan'ın avukatı Osman Aydın ise müvekkilinin bu olay nedeniyle hasta babasını ziyarete geciktiğini söyledi. Avukat Aydın, "Müvekkilimin şahsi hakları saklı tutulmak kaydıyla sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Duruşma, Bülent Ersoy'un talimatla ifadesinin alınması için ertelendi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bülent Ersoy'un 'Uçak Kemeri' Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.


Advertisement