Bülent Keneş'in Cumhurbaşkanı'na Hakaret Davası - Son Dakika
Güncel

Bülent Keneş'in Cumhurbaşkanı'na Hakaret Davası

Eski Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in, paylaştığı yazı ve yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu iddiasıyla 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

27.01.2016 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in, paylaştığı yazı ve yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu iddiasıyla 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bir önceki celse hakkında zorla getirilme kararı bulunan sanık Bülent Keneş katıldı. Müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hatice Özay ile sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Bülent Keneş'in avukatı Hasan Günaydın, müvekkilinin ikamet adresinin UYAP'tan görüldüğünü belirterek, "Bu nedenle Anadolu Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi yetkilidir. Yargılamanın orada devam etmesi gerekir. Ayrıca mahkemenin bağımsız, tarafsız ve objektif bir hüküm oluşturamayacağı yönünde bizde kanaat hasıl olmuştur. Bu sebeple davadan çekilmenizi talep ediyoruz. Bu dava dosyası ile 40. Asliye Ceza Mahkemesindeki dosyanın birleştirilmesine de itiraz ediyoruz " dedi.

Müşteki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Özay ise internet üzerinden işlenen suçlarda hakaretin ulaştığı her yerde mahkemelerin yetkili olduğunu, bu nedenle yetkisizlik talebinin kabul edilmemesini istedi. Ayrıca hakimin reddini gerektirecek bir durum bulunmadığından bu talebin de reddedilmesini isteyen Özay, birleştirme konusunda takdirin mahkemeye ait olduğunu ve sanıktan şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

İlk kez hakim karşısına çıkan sanık Bülent Keneş de yetki konusu ile diğer itirazlar karara bağlandıktan sonra savunma yapacağını söyledi.

Mahkeme, İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bu dava dosyasıyla birleştirilmesine, reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için dava dosyasının Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Suça konu tweetlerin sosyal medya üzerinden paylaşıldığını ve şirketin yurt dışında bulunduğunu belirten mahkeme, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin konuya ilişkin kararını emsal göstererek, mahkemenin yetkisizliğine ilişkin talebin de reddine hükmetti. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, Keneş'in, "Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret" suçundan 8 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bülent Keneş'in Cumhurbaşkanı'na Hakaret Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement