Bulgar Heyetten Başkan Altınok Öz'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Bulgar Heyetten Başkan Altınok Öz'e Ziyaret

Bulgaristan Varna Hak ve Özgürlükler (HÖH) Kadın Kolları Başkanı Uman Dubaz, Bulgaristan Varna Feniks 7 Kültür Derneği üyesi bir heyet Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü ziyaret etti.

03.03.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan Varna Hak ve Özgürlükler (HÖH) Kadın Kolları Başkanı Uman Dubaz, Bulgaristan Varna Feniks 7 Kültür Derneği üyesi bir heyet Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ü ziyaret etti.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ü, Bulgaristan Varna Hak ve Özgürlükler (HÖH) Kadın Kolları Başkanı Uman Dubaz, Bulgaristan Varna Feniks 7 Kültür Derneği üyeleri ve Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgön ziyaret etti. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan ve Av. Hüsnü Yeşilyurt'ta ziyarette yer aldı. Bulgaristan Varna Hak ve Özgürlükler (HÖH) Kadın Kolları Başkanı Uman Dubaz, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e kültürleri buluşturduğu ve kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Nevşehir ve Anadolu topraklarının Hıristiyanlığın dünyaya yayıldığı yerlerin başında geldiğini söyleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Hasan dağı ve Erciyes dağının değişik zamanlarda püskürttüğü lavlarla bu bölge oluştu. Değişik katmalar ve değişik yoğunluktaki diğer katmanlar da var. Yüzyıllar içerinde hava şartlarından dolayı değişik yoğunluktaki katmanların erimeleriyle şekiller oluştu. Bu şekillerin kimi deveye, kimi kafasında şapka olan peribacası, kimisi de mantar şeklindedir. Bu bölgede vadiler var. İşte o vadiler içerisinde de kiliseler var. Bunun anlamı şudur: Hrıstiyanlık ilk yerleşim birimini Hatay Antakya'da yüksekte Sümela'ya benzer kiliseler yapmışlardır. İkincil olarak kullandıkları alanda Nevşehir ve civarıdır. ve Hıristiyanlığın dünyaya yayılma yeri bu topraklardır" dedi.

YURTTA SULH, CİHANDA SULH

Başkan Altınok Öz, Türkiye'nin diğer ülkelerin topraklarında gözü olmadığını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözünü hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmamıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Yurtta sulh cihanda sulh' şiarıyla insanlar barış ve huzur içinde yaşasın istemiştir. Herkes kendi yaşadığı ortamda mutlu olabilmeli. Kültürünü sergileyebilmeli" diye konuştu.

BAŞKAN ALTINOK ÖZ'E TEŞEKKÜR

Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgön de Başkan Altınok Öz'e derneklere ve sivil toplum kuruluşlarına verdiği önem ve değerden dolayı teşekkür ederek, "Biz Kartal Balkan Derneği olarak, Kartal Belediyesi ve özellikle belediye başkanımız, başkan yardımcılarımız ve meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Kendileriyle çok iyi ilişkiler içerisindeyiz. Balkanlılar Derneği bu noktaya geldiyse bu Kartal Belediye Başkanı Sayın Op. Dr. Altınok Öz sayesinde oldu. Başkan Altınok Öz bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Bizleri hep destekledi. Başkan Altınok Öz, derneklere çok önem veriyor. Sivil toplum kuruluşlarını destekliyor, kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bulgaristan Varna Hak ve Özgürlükler (HÖH) Kadın Kolları Başkanı ve Bulgaristan Varna Feniks 7 Kültür Derneği Başkanı Uman Dubaz, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e teşekkür ederek bir plaket ve Varna'ya ait yöresel hediyeler takdim etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ardahan Damal'da 1 Haziran - 30 Ağustos'ta oluşan Atatürk silüetinin fotoğrafını, yöresel Damal bebeklerini ve bir çini vazo hediye etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bulgar Heyetten Başkan Altınok Öz'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement