Bulgaristan Başmüftüsü Aliş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bulgaristan Başmüftüsü Aliş Açıklaması

Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş, Bulgaristan'daki Müslümanların artık ibadetlerini rahatça yapabildiğini ancak bazı olumsuzlukların devam ettiğini söyledi.

31.03.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş, Bulgaristan'daki Müslümanların artık ibadetlerini rahatça yapabildiğini ancak bazı olumsuzlukların devam ettiğini söyledi.

Çorlu Müftülüğü tarafından organize edilen "Bulgaristan Müslümanları" konulu toplantı, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

Bulgaristan Başmüftüsü Aliş, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Bulgaristan'da yaşayan Müslümanların Türkiye ile sıkı bağları olduğunu belirtti.

Bulgaristan'ın birçok bölgesinde vefat eden Müslümanların selasının Türkiye'nin değişik yerlerinde de verildiğini ifade eden Aliş, Türkiye'ye Bulgaristan'da yaşayan Müslüman halkın sorunlarını çözme çalışmalarına verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.

Bu tür toplantıların, yaşadıkları sorunların çözümüne ciddi katkı sağladığını aktaran Aliş, şöyle konuştu:

"Bulgaristan'daki Müslümanlar artık rahatça ibadetlerini yapabiliyor ancak bazı olumsuzluklar halen devam ediyor. Bulgaristan'da, bin 500 cami ve mescit var. Bu cami ve mescitlerin 230'u, görevli din adamı olmadığı için kapalı ve Müslüman nüfusa hizmet veremiyor. Yapılacak görüşmeler sayesinde bu sorun da ortadan kaldırılacak."

Aliş, özellikle Çorlu ilçesinde görevli imamların kısa bir süreliğine de olsa gerekli işlemlerin ardından Bulgaristan'daki kapalı camilerde hizmet vermesinin çok güzel bir çalışma olabileceğini vurguladı.

Çorlu Müftüsü Adem Gülmek de Bulgaristan'da yaşayan Müslümanların sorunlarının ele alınarak çözüm üretilmesi için çalışmaların yapılacağını, bu tür toplantıların geleneksel hale getirileceğini ifade etti.

Yıllardır bu tablonun özlemini çektiklerini aktaran Gülmek, şunları kaydetti:

"Din, iman ve inanç sınır tanımaz. Rabbimiz, bizlerin önüne bu sınırları kaldırmamız için imkan koydu. Bu toplantıyı bölgedeki balkan ve Bulgar göçmenleri derneklerinin de katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki yıllarda da geleneksel hale getireceğiz. Bulgaristan'da yaşayan Müslüman kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için burada elimizden gelen her şeyi seferber edip bu sorunları çözeceğiz.'"

Toplantıya, Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Vedat Ahmet, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürler, Bulgaristan Dobriç Bölge Müftüsü Bilal Darcan, bölgedeki göçmen derneklerinin temsilcileri ile din adamları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bulgaristan Başmüftüsü Aliş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement