Bulgaristan'da Yeni Bir Türk Partisi Kurulacak" - Son Dakika
Politika

Bulgaristan'da Yeni Bir Türk Partisi Kurulacak"

Bulgaristan Şumnu Bağımsız Milletvekili Aydoğan Ali, Bulgaristan'da, Lütfi Mestan başkanlığında yeni bir Türk Partisi kuracaklarını bildirdi.

04.02.2016 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CİHAN DEMİRCİ - Bulgaristan Şumnu Bağımsız Milletvekili Aydoğan Ali, Bulgaristan'da, Lütfi Mestan başkanlığında yeni bir Türk Partisi kuracaklarını bildirdi.

Ali, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Edirne'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Genel Başkanı Lütfi Mestan'ın başkanlıktan uzaklaştırılmasının ardından, 6 Türk milletvekilinin partiden istifa ettiğini anımsattı.

Mestan'ın partinin onursal başkanı Ahmet Doğan tarafından HÖH'ten ihraç edildiğini anlatan Ali, şunları söyledi:

"Son gelişen olaylardan sonra insanımızın şahsiyetini ve onurunu zedeleyecek hareketler yapıldı. İnsanımız bazı şüphelerin ortaya çıktığını gördü ve maskeler düştü. Onursal başkan Ahmet Doğan'ın dış baskıyla yaptığı hareketten sonra biz bu haksızlığa karşı koymak için Lütfi Mestan başkanımızla yeni bir oluşuma gidiyoruz. Bulgaristan'da yeni bir Türk Partisi kurulacak. Bu konuda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Yakın bir zamanda partiyi ilan edeceğiz. Yeni kuracağımız bu partiye Bulgaristan'da bir ihtiyaç. Partiye küskün birçok seçmenimiz vardı. Hak ve Özgürlükler Hareketi ne bir hukuk, ne bir hak savunuyor ne de seçmeninin refahı için çalışıyor. Bundan dolayı Bulgaristan'da temiz, yeni bir partiye ihtiyaç vardı."

Ali, 10 gün içerisinde partiyi kamuoyuna tanıtacaklarını açıkladı.

"Bulgaristan Türkleri'nin haklarını savunacağız"

Bulgaristan Kırcaali Bağımsız Milletvekili Şaban Ali Ahmet ise Mestan'ın görevinden alınmasının Bulgaristan'da yaşayan Türklerin hakları açısından olumlu bir adım olmadığını belirtti.

Yeni partinin Bulgaristan Türkleri'nin haklarını savunacağını vurgulayan Ahmet, HÖH'te toplumun hoş karşılamadığı çeşitli olayların yaşandığını kaydetti.

Ahmet, şu değerlendirmelerde bulundu:

"HÖH'ün teklifi üzerine biz siyasete girmiştik. Bu doğrultuda amacımız toplumun sorunlarını çözmekti. Partinin bu konuda vizyonunu değiştirmeye çalışıyorduk. O zamanlar genel başkanımız Lütfi Mestan'la bunun olacağını düşünüyorduk. Belli bir mesafe kat etmiştik. Amacımız partinin vizyonunu geliştirmekti ama tecrübeyle sabit bir şey bunun parti içerisinde yapılması mümkün değildi. Çünkü partinin onursal başkanı Ahmet Doğan partinin tek sahibi ve tek hakimi. Yani üyelerinin bile hiçbir anlam taşımadığı şekilde genel başkanı dahi görevden uzaklaştırdı.HÖH toplumun nezdinde geçerliliğini yitirmiştir. Onun için biz en kısa zamanda Bulgaristan parlamentosu grubundan ayrılan arkadaşlar Lütfi beyle yeni bir siyasi oluşumun temellerini atacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bulgaristan'da Yeni Bir Türk Partisi Kurulacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement