Bulgaristan'da Yıl Sonuna Kadar 70 Tatbikat Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da Yıl Sonuna Kadar 70 Tatbikat Yapılacak

SOFYA (AA) – Ukrayna'daki kriz bölgelerine en yakın ülkelerden Bulgaristan'ın silahlı kuvvetleri, NATO ile yoğun bir tatbikat dönemine girdi.

31.03.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SOFYA (AA) – Ukrayna'daki kriz bölgelerine en yakın ülkelerden Bulgaristan'ın silahlı kuvvetleri, NATO ile yoğun bir tatbikat dönemine girdi.

Bulgaristan Savunma Bakanı Nikolay Nençev, mart-kasım arasının ordu için yoğun bir eğitim dönemi olduğunu belirterek, ordu birliklerinin bu dönemde ülkede yapılacak toplam 70 tatbikata katılacağını duyurdu.

Bulgar ordusunun çeşitli birimleri, ayrıca Yunanistan, Romanya, Arnavutluk, Polonya, Almanya ve Ukrayna'da 20 uluslararası tatbikata da katılacak.

Bakan Nençev, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bulgar ordusu eğitim ve tatbikat yapmalı çünkü profesyonel bir ordunun görevi budur" dedi.

Bulgaristan'ın doğusundaki Sliven kentine yakın Novo Selo poligonunda nisan ortasında başlayacak bir tatbikat için ülkeye bin NATO askerinin gelmesi bekleniyor.

Bu arada Hava Kuvvetleri'nin Graf İgnatievo'daki NATO üssüne ABD'nin 12 adet F-15C/D tipi savaş uçağı ve 200 personel konuşlandırılacak. Uçakların, ABD ve NATO'nun "Atlantic Resolve" operasyonu kapsamında görevlendirildiği belirtildi. Uçakların Hollanda üzerinden nisan ortasında Bulgaristan'a gelmeleri bekleniyor. Yazın ortalarına dek Bulgaristan'da kalacak uçakların Bulgaristan Hava Kuvvetleri'nin yapacağı "Trakya Kartalı 2015" tatbikatında yer almaları bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da Yıl Sonuna Kadar 70 Tatbikat Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement