Bulgaristan'dan Sahte Evrakla Araç Getirip Satan Şebekeye Operasyon 3 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'dan Sahte Evrakla Araç Getirip Satan Şebekeye Operasyon 3 Gözaltı

Bulgaristan\'dan Sahte Evrakla Araç Getirip Satan Şebekeye Operasyon 3 Gözaltı

Haber Çağatay KENARLI İstanbul DHAİstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bulgaristan'dan sahte evrakla Türkiye'ye araç getirip satan bir şebekeye yönelik operasyon düzenledi.

17.05.2016 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber Çağatay KENARLI İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bulgaristan'dan sahte evrakla Türkiye'ye araç getirip satan bir şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyet'e, bir şebekenin Bulgaristan'dan sahte evrakla getirdiği otomobilleri sattığı yönünde ihbar geldi. Polis ekipleri şüphelilerin Zeytinburnu'ndaki bir işyerini kullandıklarını belirleyerek çalışma başlattı. Ekipler, şebekenin Bulgaristan'a ait sahte ehliyet ve oturma izni düzenleyerek bu ülkeden yabancı plakalı lüks araçları getirip Türkiye'de vatandaşlara sattığını tespit etti.

ŞAFAK VAKTİ OPERASYON

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Suçları Büro Amirliği ekipleri, bugün sabah saatlerinde Zeytinburnu'nda bulunan işyerine yaptıkları operasyonda, şebeke lideri Ahmet U.'nun da arasında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı. Polis ekipleri, dükkanda yaptığı aramada, Bulgaristan tercümanlık bürosuna ait 3 kaşe, Bulgaristan noterine ait 1 kaşe, 1 adet Gümrük Muhafaza memurlarının kullandığı Türkiye'ye araç ile giriş kaşesi ele geçirilirken, 2 cip ile 2 lüks otomobile de el konuldu.

İZNİ BİTEN ARAÇLAR SAHTE EVRAKLA KULLANILIYOR

Polis ekipleri, Bulgaristan plakalı iki adet aracın Türkiye'de kalma izninin dolmasına rağmen iki yıldır sahte evrak ile kullanıldığını belirledi.

Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. Polis ekipleri tarafından emniyete getirilen 4 araç ise Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim edildi.

'RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK'TEN İŞLEM YAPILACAK

3 şüpheli hakkında 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan işlem başlatılacağı öğrenilirken, zanlıların Emniyet'teki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'dan Sahte Evrakla Araç Getirip Satan Şebekeye Operasyon 3 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement