Bulgaristan-Türkiye Sınırında Kaçakçılıkla Mücadele - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan-Türkiye Sınırında Kaçakçılıkla Mücadele

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova, Bulgaristan-Türkiye sınırında kaçakçılıkla mücadelenin hızla sürdüğünü bildirdi.

22.05.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova,  Bulgaristan- Türkiye sınırında kaçakçılıkla mücadelenin hızla sürdüğünü bildirdi.

Bıçvarova, parlamentoda yaptığı konuşmada, Kapıkule'nın karşısındaki Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'na 160 güvenlik kamerasının yerleştirildiğini ve buradaki tüm çalışmaların ilgili makamlarca gece gündüz izlendiğini belirtti.

Türkiye ile yapılan iş birliği çerçevesinde sigara ve başka ürünlerin kaçakçılığına ilişkin bu ülkenin makamlarından gelen ihbarlara rağmen Kapitan Andreevo'dan milyonlarca avroluk sigara kaçakçılığı yapıldığını anımsatan Bıçvarova, yapılan araştırmalar sonucu gözaltına alınan Bulgar görevli sayısının 22'ye yükseldiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı üst düzey yöneticilerinin düzenli olarak Türk meslektaşlarıyla görüşüp iş birliği yaptığını ifade eden Bıçvarova, kaçakçılıkla mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürüleceğini kaydetti.

Bakan Bıçvarova ayrıca 25 Mayıs'ta Sofya'da Bulgaristan, Türkiye ve Romanya İçişleri Bakanlıkları arasında Kapitan Andreevo'da konuşlandırılması öngörülen, Üçlü Sınır Temas ve Koordinasyon Merkezi'nin kurulması için anlaşma imzalanmasının beklendiğini duyurdu.

Merkezde görev yapacak üç ülkenin uzmanlarının kaçakçılık ve yasa dışı göçle mücadelede iş birliği yapması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan-Türkiye Sınırında Kaçakçılıkla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement