Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Sabitleniyor, Ucuza Poliçe Olmayacak - Son Dakika
Ekonomi

Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Sabitleniyor, Ucuza Poliçe Olmayacak

Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Sabitleniyor, Ucuza Poliçe Olmayacak

TÜDER Başkanı Küçük, yeni dönemde trafik sigortası primlerinin sabitleneceğini belirtip vatandaşın ucuz poliçe vadeden şirketlerin yetki belgesini araştırmasını istedi.

26.05.2015 12:16  Güncelleme: 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı (TÜDER) Levent Küçük, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek zorunlu trafik sigortasına yönelik yeni düzenlemeye ilişkin, "Yeni dönemde vatandaşların ilgili firmanın acentelik yetkisi ve belgesi ile poliçe düzenlemeye yetkisinin olup olmadığını iyi araştırması gerekir" dedi.

TEMİNATLAR SABİT OLACAK

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları'nın 1 Haziran'da yürürlüğe girmesiyle sigorta teminatlarının sabit hale getirileceğini söyledi.

SİGORTA ACENTELERİNE DİKKAT

Trafiğe çıkan her aracın sigortasının yaptırılmasının zorunlu olduğunu hatırlatan Küçük, "Hazine Müsteşarlığının düzenlemesi sonrasında zorunlu trafik sigortasında piyasa tamamen serbeste döndüğü için yeni dönemde vatandaşların ilgili firmanın acentelik yetkisi ve belgesi ile poliçe düzenlemeye yetkisinin olup olmadığını iyi araştırması gerekir. Çünkü bazı kişiler bundan yaralanmak isteyebilecek." diye konuştu.

ARTIK UCUZA SİGORTA YOK

Küçük, trafik sigortasında daha önce acente şirketleri arasında belirlenen ücretlerin uygulandığını belirterek, "Geçmişte düşük primli sigortalarda teminatlar az olabilirken artık bütün şirketlerde teminatların aynı olduğu bir döneme girdik. Tüketiciler sigorta şirketleri arasında mukayese yaparak, bildikleri, güvendikleri acenteleri tercih etsin. Yeni sistem tamamen tüketicinin lehinedir." dedi.

ARAÇ YAŞI ÖNEMLİ

Yeni düzenlemede aracın yaşıyla ilgili hassasiyetlerin söz konusu olduğunu vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

ÖNCELİK ORJİNAL PARÇADA

"Kaza tarihine göre model yılından itibaren 3 yılı geçmeyen motorlu araçlarda hasar gören parça, onarımı mümkün değilse öncelikle orijinaliyle değiştirilir. Bizim tüketicilere tavsiyemiz araçlarına orijinal parça taktırsınlar. Onarım bittikten sonra da araçlarının istedikleri gibi yapılmış mı yapılmamış mı iyice kontrol etsinler."

1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN GEÇERLİ

Hazine Müsteşarlığı'nın, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları, 14 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Zorunlu trafik sigortasına yönelik esasları düzenleyen genel şartlar, 1 Haziran 2015'te yürürlüğe girecek.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Sabitleniyor, Ucuza Poliçe Olmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • sigorta attı.: Bi kulagımızın arkası kalmıştı. 30 2 Yanıtla
  • reyıs: Buda AKP nin yeni patronlara yeni kıyagı 18 3 Yanıtla
  • hakan23: yav daha haberin ne olduğunu bile anlamadan yorum yapmışsınız.ucuza yapılan sigorta hasar durumunda tamamını karşılamıyor.bunun bile farkında olmadan yok koyun yok soyun.sigorta şirketi koy arken neden zorunuza gitmiyor. 5 10 Yanıtla
  • AR: ucuza ne kaldı ki zaten yakında corap dahı alamıycaz hadı yeter koparın savası kıtlığı kurtulalım surıyeden daha kotu oluruz bızler daha ac daha saygısız daha pisliğiz cunku beter olalım hep birlikte 11 1 Yanıtla
  • :S: 0+0=0 ... 8 1 Yanıtla
  • yavz: dielimki 1 milyon araç var her araçtan 100 tl sigorta alınsa 100 m para . bu 1 milyon araçtan 10 bin tanesi kaza yapsa bin tlden 10 m . 90 m cepte 5 4 Yanıtla
  • engin: durmak yok yola devam. 2 6 Yanıtla
  • C.D.: Hani serbest piyasaydı rekabet olacaktı . 0 0 Yanıtla

Advertisement