Bundan Sonraki Amacımız Patentleri Pazarlamak" - Son Dakika
Güncel

Bundan Sonraki Amacımız Patentleri Pazarlamak"

Sakarya Teknokent bünyesindeki ADAPTTO'nun Direktörü Tahsin Engin, her ay 5-6 civarında patent veya faydalı model başvurusu yaptıklarını belirterek, bu aşamadan sonra patentlerin gelir getirici hale gelmesini amaçladıklarını ifade etti.

29.06.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Teknokent bünyesindeki ADAPTTO'nun Direktörü Tahsin Engin, her ay 5-6 civarında patent veya faydalı model başvurusu yaptıklarını belirterek, bu aşamadan sonra patentlerin gelir getirici hale gelmesini amaçladıklarını ifade etti.

Adres Patent'ten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Engin, üniversite-sanayi işbirliği konusunda 2015 yılı içerisinde 20'nin üzerinde projeye start verdiklerini bildirdi. Amaçlarının, akademisyenlerle sanayicilerin iş birliğini artırarak nitelikli buluşların ülke ekonomisine kazandırılması olduğunu ifade eden Engin, şöyle devam etti:

"Hem akademisyenleri ve sanayicileri bilinçlendirmek, hem de buluşların patentlenmesi konusunda farkındalık oluşturmak için bu yıl çeşitli eğitimler planladık. Bu doğrultuda Adres Patent firması ile ortaklaşa Triz (Çelişki Matrisi), Patent Araştırma & Araştırma Raporu Yorumlama, Koruma Kapsamı ve Patent Haklarının İhlalinin Tespiti, Patentin Ekonomik Değeri ve Ticarileştirme konularını kapsayan bir eğitim programı düzenledik."

Engin, geçen 2 ay içerisinde Sakarya Üniversitesinden başta TÜBİTAK olmak üzere diğer ulusal ve uluslararası fonlara yapılan proje başvurularında rekor kırıldığını vurguladı. 100'ün üzerinde bilimsel projenin hazırlanmasına doğrudan veya dolaylı olarak destek verdiklerini belirten Engin, şunları kaydetti:

"Sadece Sakarya Üniversitesi olarak her ay Türk Patent Enstitüsü'ne 5-6 civarında patent veya faydalı model başvurusunda bulunuyoruz. Ayrıca son 1,5 yılda akademisyenlerimize ait 50'nin üzerinde patent başvurusunu onlara hiçbir yük yüklemeden gerçekleştirdik. Bundan sonra amacımız sadece patent başvurusu almak veya yapmak değil, aynı zamanda bunları pazarlamak olacak.

Çok iyi futbol oynamanıza rağmen gol atamamışsanız, başarınız gölgelenmiş, emekleriniz karşılık bulamamış demektir. Bu açıdan Teknoloji Transfer Ofislerinin (TTO) golü, koruma altına almış olduğu fikri mülkiyetlerin satışı ve böylece gelir getirici hale gelmesidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bundan Sonraki Amacımız Patentleri Pazarlamak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement