Bünyan Belediyesi Çevre Sağlığı İçin 7/24 Görev Başında - Son Dakika
Yerel

Bünyan Belediyesi Çevre Sağlığı İçin 7/24 Görev Başında

Bünyan Belediyesi Çevre Sağlığı İçin 7/24 Görev Başında

Bünyan Belediyesi Mart ayı itibariyle başladığı larva sinek, sivrisinek ve benzeri haşereye karşı ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ederken, Bünyan Belediyesince Başıboş Sokak Hayvanları 5199 sayılı “Hayvanları Koruma Kanunu”na uygun bir şekilde toplanarak veteriner hekimler kontrolünde kısırlaştırılıp rehabilite edildikten sonra doğal ortamlarına salınıyorlar.

22.07.2016 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bünyan Belediyesi Mart ayı itibariyle başladığı larva sinek, sivrisinek ve benzeri haşereye karşı ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ederken, Bünyan Belediyesince Başıboş Sokak Hayvanları 5199 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu"na uygun bir şekilde toplanarak veteriner hekimler kontrolünde kısırlaştırılıp rehabilite edildikten sonra doğal ortamlarına salınıyorlar.

Bünyan'da ilkbahar, yaz ve sonbahar boyunca sinek, sivrisinek ve her türlü haşere ile yoğun mücadele çalışması gerçekleştiren Bünyan Belediyesi ekipleri, çalışmalarına gecenin geç saatlerinde de devam ediyor. Bünyan Belediyesi yürüttüğü etkin mücadele ile her türlü vektör zararlısının üreme ve barınma yerlerini sürekli kontrol altında tutuyor. Mart ayında başlayan çalışmalar ile larvaların barındığı kanallar, fosseptikler, sulama tankı ve havuzları, su birikintileri, yeni inşaatlar ve çöp toplama merkezleri gibi yerleri kontrol altında tutarak, buralarda uzun süreli etki gösterecek ilaçlar kullanılıyor.Bünyan Belediyesi yeni alınan araç ve ilaçlama makineleriyle 2 ekip halinde sinek, sivrisinek ve benzeri haşerye karşı yürüttüğü çalışmalara kış aylarına kadar periyodik olarak devam edecek.

Bünyan Belediyesi Zabıta Amirliğine bağlı ekiplerin, ilçe genelinde başı boş sokak hayvanlarını toplamak üzere yaptığı çalışmalar, vatandaşlardan tam not alıyor. Toplanan hayvanların öncelikle Bünyan Belediyesi hayvan barınağında tutulması sağlanıyor. Veteriner hekimlerce müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların, küpelenerek kaydedildikten sonra doğal ortamlarına bırakılmaları sağlanıyor. Bünyan Belediyesi Zabıta Amirliğine bağlı ekiplerin bu hususta yürüttüğü çalışmamaları 5199 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu"na uygun bir şekilde aralıksız devam ediyor. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bünyan Belediyesi Çevre Sağlığı İçin 7/24 Görev Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement