Bünyan Belediyesi ile Hizmete Hasret Bitiyor - Son Dakika
Yerel

Bünyan Belediyesi ile Hizmete Hasret Bitiyor

Bünyan Belediyesi ile Hizmete Hasret Bitiyor

Uzun yıllardır hizmet bekleyen mahalleleri özledikleri hizmetle buluşturan Bünyan Belediyesi marka belediyecilik yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

15.11.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzun yıllardır hizmet bekleyen mahalleleri özledikleri hizmetle buluşturan Bünyan Belediyesi marka belediyecilik yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Önce insan parolasıyla yola çıkan ve bu çerçevede bir dizi hizmete, bir dizi yeniliğe ve birçok ilke imza atan Bünyan Belediyesi 6360 sayılı yasa ile hizmet sınırlarına dahil olan eski belde ve mahallelerde eksikleri gidermeye devam ediyor. Uzun yıllardır hizmet bekleyen mahalle sakinleri ise yapılan çalışmaların mutluluğunu yaşıyor.

44 mahallenin tamamında yapılan çalışmalar ve hayata geçirilen projelerle Bünyan'ın yeniden bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan Bünyan Belediyesi mahallelerde bulunan eksiklerin büyük bir çoğunluğunu gidermiş durumda. Bir yandan altyapı eksikleri gideriliyor ve yenileniyor, diğer yandan yeni yollar inşa ediliyor. İnsanların ayağının toza çamura değmemesi için büyük bir yatırım hamlesi yapılıyor. Diğer yandan yeni sosyal donatı alanları, yeni parklar, spor alanları, misafirhaneler inşa ediliyor. Vatandaşlarla iç içe, el ele yürütülen çalışmalarla ihtiyaçlara yerinde ve zamanında cevap veriliyor.

Özellikle daha önce belde ve köy statüsünde olan ve uzun yıllardır hizmet bekleyen mahalleler alt ve üst yapısı ile yeniden inşa ediliyor. Rutin belediyecilik hizmetlerine dahi hasret kalan mahalle sakinleri ise yapılan yatırımların mutluluğunu yaşıyor. Sezon kapanmadan önce çalışmalarını yoğunlaştıran Bünyan Belediyesi Akmescit, Akçatı, Karatay, Pirahmet ve ilçe merkezinde farklı bölgelerde çalışmalara devam ediyor. Daha önce bir belde belediyesi olan ve yeni yasayla mahalle statüsüne kavuşarak Bünyan Belediyesi hizmet sınırlarına dahil olan Akmescit'te Büyükşehir belediyesi ile koordineli yürütülen çalışmalar ile altyapı yenilendi. Ulaşım yolları asfaltlandı, meydan düzenlemesi yapılarak cadde ve sokaklar toz ve çamurdan kurtarıldı. Mahallede yapılan çalışmalarla Akmescit'in çehresi değişti. Bununla birlikte Süksün, Güllüce, Karakaya, Sultanhanı, Büyük Tuzhisar gibi mahallelerde yapılan yol çalışmalarının yanı sıra yeni park ve spor alanları ile yeni yaşam alanları oluşturuldu. Danışment, Dağardı, gibi mahalleler yıllar sonra hizmet ile buluşturuldu.

Alt ve üst yapısıyla geleceğe hazırlanan Bünyan'da; doğalgaz, TOKİ, İçme suyu projesi gibi yapılan dev projeler ile de modern şehirciliğin temelleri atılıyor. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bünyan Belediyesi ile Hizmete Hasret Bitiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement