Bünyan Belediyesi'nde En Tatlı Sözleşme - Son Dakika
Yerel

Bünyan Belediyesi'nde En Tatlı Sözleşme

Bünyan Belediyesi\'nde En Tatlı Sözleşme

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Bünyan Belediye Başkanlığı arasında yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.

20.02.2014 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Bünyan Belediye Başkanlığı arasında yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.

Bünyan Belediyesi bünyesinde çalışan Hizmet-İş Sendikası kadrolu işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi Bünyan Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenen törenle imza altına alındı. Törene Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, MHP Bünyan İlçe Başkanı A. Kadir Yalçın, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir ve işçiler katıldı.

Tören de Bünyan Belediyesinde çalışan Hizmet-İş Sendikası üyesi kadrolu işçilerin hiçbir alacaklarının olmadığını söyleyen Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, "Bünyan Belediyesinde çalışan arkadaşlarımız birlik, beraberlik, huzur içerisinde bir aile gibi çalışıyorlar. Bunun mimarı da başkanım sizsiniz. Bundan dolayı da arkadaşlarım ve sendikamız adına teşekkürlerimi sunuyorum." Dedi.

Belediye Başkanı Özmen'de Bünyan Belediyesi şirketi bünyesinde çalışan taşeron işçilerin de alacaklarını en kısa süre de vereceklerini belirterek, "Bünyan Belediyemizin devletin hiçbir kurumuna borcu yoktur. Buna rağmen bu belediyeyi ve bizi yolsuzlukla yargıladılar ama anlımızın akıyla çıktık. Çalışan arkadaşlarımızla birlikte Bünyan'ımıza hizmet ediyoruz.Geçmişte çalışanlarımızın haklarını imkanlarımız çerçevesinde vermeye çalıştık. Şimdi Bünyan Belediyemizin imkanları daha iyi olduğundan çalışan arkadaşlarımız her şeyin en iyisini hak ettiğinden en güzel zammı verdiğimize inanıyorum. Sözleşmemiz iki tarafa da hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İmza altına alınan toplu iş sözleşmesi 2014 yılı mart ayında yürürlüğe girecek ve üç yıl süre ile yürürlükte kalacak. Sözleşmenin birinci yılında maaşlara ve sosyal haklara yüzde 40, ikinci yılında yüzde 25 ve üçüncü yılında yüzde 20 oranında artış sağlanacaktır. Parasal olarak da ilk yıl 700 Türk lirası net artış yapılacaktır.

Törenin sonun da Şube Başkanı Özdemir günün anısına Belediye Başkanı Özmen'e bir buket çiçek takdim etti. Sözleşmenin tatlı başlayıp tatlı bittini söyleyen Özdemir, programa katılanlara tatlı ikramında bulundu. İşçiler de Belediye Başkanı Özmen'in anlayışından dolayı plaket ve bir kol saati hediye ettiler. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bünyan Belediyesi'nde En Tatlı Sözleşme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement