Bünyan'da Dev Projeler Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Bünyan'da Dev Projeler Masaya Yatırıldı

Bünyan\'da Dev Projeler Masaya Yatırıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelerde yapmış olduğu yatırım toplantıları kapsamında Bünyan ilçesini ziyaret etti.

24.12.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelerde yapmış olduğu yatırım toplantıları kapsamında Bünyan ilçesini ziyaret etti.

Yoğun bir katılım ile Bünyan Belediyesi Düğün salonunda gerçekleşen toplantıya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Savaş Gökçe, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Bünyan Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri, Bünyan Belediyesi Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı.

Ulaşım başta olmak üzere 2016 yılı içinde Bünyan'a yapılacak yatırımların masaya yatırıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu; desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e teşekkür ederek;" Sizlerinde vermiş olduğu destekle birlikte 2014 yılı itibariyle ilçemizde bir değişim ve dönüşüm hamlesi başlatmış bulunmaktayız. 2014 yılında 8 aylık sürede ilçemizin gereksinimlerini belirleyerek hızlı bir şekilde çalışmaya başladık.2014 yılında belirlenen proje ve programları 2015 yılı içinde bir bir uygulamaya koyarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bünyan Belediyesi olarak ilçemizi geleceğe hazırlama adına başlattığımız kalkınma hamlesiyle birçok başarılı projeyi ve yatırımı hayata geçirdik. Yeni spor alanları, yeni çocuk parkları, sosyal tesisiler, 300 bin metrekareyi aşkın kilitli parke yol çalışması, sıcak asfalt yol çalışması, TOKİ projesi, Doğalgaz projesi, içme suyu projesi, araç filosunun genişletilmesi, personelimizin çalışma şartları ve ücretlerinin iyileştirilmesi, kültürel ve sosyal etkinlikler bunlardan sadece bir kısmı. Tabi her şeyin en iyisini hak eden hemşehrilerimiz için bunlar asla yeterli değil. Bugüne kadar olduğu gibi ilçemizin gelişimi adına attığımız adımlara hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

"2016 yılı Bünyan'ın yılı olacak demiştik"

Hazırlanan projeler ile Bünyan'ın çehresinin değişeceğini ve 2016 yılının Bünyan'ın yılı olacağını söylediklerini ifade eden Başkan Şinasi Gülcüoğlu;" Yakın zaman önce 2016 yılına dair bazı projelerimizi kamuoyu ile paylaşarak 2016 yılı Bünyan'ın yılı olacak demiştik. Bu çerçevede ilçemizin büyüyen Türkiye'den hak ettiği payı alarak; modern, çağı yakalamış, içinde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına tam manasıyla cevap verebilen bir ilçe konumuna getirmek için Büyükşehir Belediyemizin desteği ile hayata geçirmek istediğimiz yeni proje ve yatırımlarımız var. 2016 yatırım yılı içinde ulaşım başta olmak üzere, Güneş Enerjisi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin ilçemizde kurulması, İhtiyaçlara cevap verebilecek yeni bir köy garajı, İlçemiz genelinde içme suyu hatları, doğalgaz, enerji nakil hatlarının yer altına alınması ve kanal değişimleri gibi alt yapı çalışmaları sonrası ana arterlerin tamamının sıcak asfalt ile kapatılması, Köprübaşı hayvan Pazarı, Bünyan merkez başta olmak üzere yeni su arıtma tesislerinin inşası, Kapalı semt pazarı yapımı, Akmescit, Koyunabdal, İğdecik gibi mahallerimizde sele karşı taşkın koruma kanallarının yapılması, ihtiyaç duyulan ve nüfus yoğunluğunun fazla olduğu mahallerimizde yeni spor tesisleri ve sosyal yaşam alanları oluşturulması, mezarlıklarımızın düzenlenerek çevre duvarlarının uygun şekilde yapılması, ilçemiz çöp toplamam alanında buluna katı atıkların transferi gibi projeler de Kayseri Büyükşehir Belediyemizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bizlerden desteğini esirgemeyeceğini biliyorum. Sizlerinde desteği ile ilçemizi yeniden bir cazibe merkezi haline getirerek yıllarca beklenen hizmetleri ilçemizle buluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Amacımız insanları doğdukları yerde doyurmak"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise amaçlarının insanları doğdukları yerde doyurmak olduğuna dikkat çekerek; "Bugün Bünyan Belediyemizi ziyaret ederek önümüzdeki yıl yapacağımız çalışmaların planlamasını yapmak için yatırım toplantısı gerçekleştiriyoruz. Bütün Şehir Yasası çıktığı günden itibaren Bünyan'a 33 milyon liranın üzerinde yatırım yaparak halkımıza hizmet götürdük. Amacımız ilçelerimizde her türlü sosyal imkanları sağlayıp, istihdam yaratarak insanlarımızın doğduğu yerde yaşamalarını sağlamak. Bütün ilçelerimizde olduğu gibi Bünyan'da da ulaşıma, eğitime, sosyal alanlara ve istihdama yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Başkanımız güzel bir çalışma hazırlamış teşekkür ediyorum. Ulaşım noktasında bir proje üzerinde çalışmaktayız ve İnşallah Bünyan bu projede pilot ilçe olacak ve uygulamaya buradan başlayacağız. Güneş Enerjisi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda incelemelerimiz sürüyor burada gerekli incelemeleri yaptık. İnşallah bu projenin de Bünyan'da hayat geçmesini istiyoruz. Köprübaşı mahallemizi ziyaret ettik, orada da söyledim hayvan pazarını 2016 yılında tamamlayarak kullanıma açmayı istiyoruz. Kapalı semt pazarı ile ilgili gerekli hazırlığı Başkanımız yapmış biz de inşallah Pazar yerini yapalım. Mahallelerimizdeki ihtiyaç durumu incelendikten sonra spor alanlarını da yapabiliriz. Köy garajı için belirlenen alanı birlikte yerinde inceleyerek ne yapabileceğimizi tartışalım ve bir proje oluşturalım. Atıklarınızı kurmuş olduğumuz yeni katı atık depolama tesisine taşıyarak sizleri bu yükten kurtaralım. İnşallah tekrar söylüyorum ulaşım sorunu başta olmak üzere eksiklerin ve taleplerin hepsini yerine getirmek için gayret edeceğiz. Sadece biraz zaman istiyoruz. İlerleyen dönemlerde sorunların tamamının çözüleceğinden emin olabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Başkan Çelik'e el dokuması olan Bünyan halısı takdim etti. Toplantının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve beraberindeki heyet Bünyan Ziraat Odası'nı ziyaret ederek, yapımı devam eden Kadın ve Gençlik Merkezi ile Cezaevindeki çalışmaları yerinde incelediler. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bünyan'da Dev Projeler Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement