Bünyan'da Gilaburu Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Bünyan'da Gilaburu Hasadı Başladı

Bünyan\'da Gilaburu Hasadı Başladı

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu; birçok hastalığa iyi gelmesiyle bilinen Gilaburu’nun hasadına başlandığını söyledi.

16.10.2015 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu; birçok hastalığa iyi gelmesiyle bilinen Gilaburu'nun hasadına başlandığını söyledi.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, " Gilaburu Mart ve Nisan aylarında çiçek açmaya başlar, Eylül ve Ekim aylarında ise ilk meyvelerini verir. Önce sert olan Gilaburu meyvesi, daha sonra sonbaharda yumuşak ve sulu bir meyveye dönüşür. Herkesin bildiği gibi gilaburu başta Böbrek taşlarının düşürülmesi olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde alternatif bir yöntem olarak kullanılmakta. Son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalara göre gilaburu, astım, romatizma, epilepsi nöbetleri, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, kabakulak, doğum sonrası sancılar, kramplar, uyku bozuklukları, sinir hastalıkları tedavisine yardımcı oluyor. İlçemizin önemli değerlerinden olan gilaburu toplanmaya başlandı. Salamura yapılarak acı tadını atmak üzere muhafaza edilecek. Salamurada bekleyen gilaburu yaklaşık 1 ay sonra direk tüketebileceği gibi suyunu içmek suretiyle tüketebilecek kıvama gelecektir" şeklinde konuştu.

Başkan Gülcüoğlu her derde deva olan gilaburuyu tatmak üzere herkesi gilaburu'nun anavatanı niteliğinde olan Bünyan'a beklediklerini sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bünyan'da Gilaburu Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement