Bünyan'da Yapılan Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Bünyan'da Yapılan Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Sonuçlandı

Bünyan\'da Yapılan Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Sonuçlandı

Bünyan Belediyesi ev sahipliğinde Bünyan ilçesinde gerçekleştirilen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda dereceye girenler ödüllerini törenle aldı.

01.08.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bünyan Belediyesi ev sahipliğinde Bünyan ilçesinde gerçekleştirilen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda dereceye girenler ödüllerini törenle aldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın yanı sıra önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, federasyon yetkilileri ile çok sayıda sporcu katıldı.

Tören, 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ödül töreni öncesi, Kırgızistan'dan gelen atlı okçular ile Van Ulupamir'den gelen okçular çeşitli gösteriler düzenledi. At sırtında hedeflerini tutturmaya çalışan sporcuların gösterileri ilgiyle izlendi. Oyuncu Cemal Hünal da at sırtında farklı noktalara yerleştirilmiş karpuzları keserek performans sergiledi. Erzincan'dan gelen cirit ekibinin gösterişsi ise herkesi heyecanlandırdı. Gösterilerin ardından bir gün önce gerçekleştirilen final müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bünyan Belediye Başkanı Gülcüoğlu ise 15 Temmuz gecesi Türk halkının hain darbe girişimine karşı büyük bir kahramanlık sergilediğini anlattı. Başkan Şinasi Gülcüoğlu, "Böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Gelenekleri geleceğe taşıyoruz sloganı ile çıktığımız yolda çok şükür ki yüzlerce vatandaşımızı ata sporumuz okçuluk ve binicilik ile buluşturduk. Bünyan Belediyesi olarak her alanda attığımız değişim ve dönüşüm adımını spor kültür ve sanat alanında atmaya, yeni projeler hayata geçirmeye, yeni organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Bünyan Belediyesi olarak ilçemizde ilk kez gerçekleşen böylesine bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan oldukça mutluyuz. İnşallah gelecek yıllarda bu organizasyonu geleneksel hale getirmek için çalışacağız." dedi.

Burada konuşan Bilal Erdoğan, olimpik sporlarla geleneksel Türk sporları arasında bakış açısı farkı olduğunu dile getirdi. Olimpik sporlarda başarılı olamamanın nedenleri sorgulanırken o sporların arkasındaki kafa yapısının da sorgulanması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Sayın Başkanımız Şinasi Gülcüoğlu ile görüştüğümüzde etkinliği yapıp yapmam konusunda endişeleri olduğunu ilettiler.Bizde yapılmasını istedik çünkü biz kendi sporlarımıza sahip çıktığımız zaman hem gerçek başarıyı yakalayacağız hem de 15 Temmuz'da tankların karşısına çıkan şehitlerimizin, gazilerimizin ruhunu yakalama fırsatını bulmuş olacağız." dedi.

"Gün gelecek geleneksel spor dallarımızda olimpikten daha çok sporcumuz olacak" diyen Erdoğan, "İşte o gün bizim kendi değerlerimizi kuşandığımız gün olacaktır çünkü bizlere bize ait olmayan bir kıyafet giydirilmeye çalışıldı. Avrupa dendi, Batı dendi. Adını medeniyet koydular, insan hakları dediler. İnsan haklarıysa yüz binlerce insan gözlerinin önünde ayaklarının ucunda öldürülürken Batılı ülkelerin kıllarının kımıldamadığını gördük. Bosna'da gördük, Myanmar'da gördük, Irak'ta gördük, Suriye'de görüyoruz. Batı dünyası insan hayatına değer veriyor olsaydı bu kadar insan katledilirken bu kadar duyarsız olabilir miydi? Batı dünyası demokrasi diye bir şey satmaya çalıştı bize. Bizim hayat anlayışımız, düzenimiz üzerinde bir vesayet kurmaya çalıştı. Sonucunu beğenmediği seçim sonuçlarını kabul etmedi. Filistin'de kabul etmedi, Mısır'da kabul etmedi. İşine gelen darbeye karşı çıkmadı, darbe bile demedi. Haftalarca 'Gezi' denilen tiyatroda... Darbeye 'tiyatro' diyenler tiyatro görmek istiyorsa 'Gezi'ye baksın. Burada maalesef kazara hayatını kaybeden vatandaşlarımız ki sayısı çok sınırlı. Ama o da talihsizdir elbette. 15 Temmuz'da 4-5 saat içinde 250 şehit verdik tankların önünde. Ancak CNN 12 saat canlı yayın yapmadı. Biz Batı'nın derdinin insan hakları, demokrasi olmadığını anladık mı? Daha ne gerekiyor anlamamız için. Biz onların bize yutturmaya çalıştıkları değerlere muhtaç değiliz. Bizim kendi değerlerimiz onların bütün değerlerinden çok daha değerli ve üstün" diye konuştu.

Şampiyonaya 49 atlı okçu katıldı

Çeşitli illerden 49 atlı okçunun katıldığı şampiyonada, gençler kabak atışlarında birinci Yusuf Kilci, ikinci Janset Geven, üçüncü Dilara Bal oldu. Memlük atışlarında ve toplam atışlarında yine aynı sporcular ödüle layık görüldü. Yetişkinler kabak atışlarında da birinci Hüseyin Okçu, ikinci Yavuz Ayaz, üçüncü Ahmet Turan Durak oldu. Memlük atışlarında ise birinciliği Kuddusi Türk, ikinciliği Ahmet Turan Durak, üçüncülüğü Hakan Zorlu elde etti. Toplam atışlarda ise birinciliği Hüseyin Okçu, ikinciliği Ahmet Turan Durak, üçüncülüğü de Alperen Alkan kazandı.

Önce ödülleri aldı sonra evlilik teklif etti

Törenin sonunda hatıra fotoğrafı çekilmesi esnasında Bilal Erdoğan, sporculardan Ahmet Turan Durak'ın söyleyecek bir şeyi olduğunu belirterek mikrofonu verdi. Genel cerrah olan Durak, pek çok dalda ikinci olarak ödül aldığını Allah'tan meslektaşı doktor Emine Özay'ın kalbinin birinciliğini istediğini ifade ederek evlenme teklifinde bulundu. Alanda bulunan Özay da teklifi "Evet gönlümün birincisi sensin" diyerek kabul etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bünyan'da Yapılan Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement