Bünyan İçme Suyu Hattı Yenileniyor - Son Dakika
Yerel

Bünyan İçme Suyu Hattı Yenileniyor

Bünyan İçme Suyu Hattı Yenileniyor

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Bünyan’ı kanserojen özelliğe sahip asbestli borulardan kurtaracak olan içme suyu projesinin Bünyan ilçe merkezine ulaştığını söyledi.

10.08.2016 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Bünyan'ı kanserojen özelliğe sahip asbestli borulardan kurtaracak olan içme suyu projesinin Bünyan ilçe merkezine ulaştığını söyledi.

Bünyan'da kanserli asbest boruların değişeceği, yeni arıtma sistemleri ve su depolarının yapılacağı ayrıca B.Tuzhisar ve Sultanhanı mahallelerini yıllardır yaşanan içme suyu sıkıntısından kurtaracak olan Bünyan içme suyu projesi ilçe merkezine ulaştı. Kayseri'nin en eski ilçelerinden biri olan Bünyan'da başlatılan değişim ve dönüşüm atağı ile ilçe tarihinin en kapsamlı, en büyük alt ve üst yapı çalışması yapılıyor.

Bünyan ilçe merkezinde yaklaşık 12 bin metre asbestli içme suyu hattının bulunduğunu hatırlatan Bünyan Belediye Başkan Şinasi Gülcüoğlu, "Hayata geçirilecek 41 bin 500 metrelik yeni su hattıyla ilçe merkezimizdeki kansere neden olan sağlıksız asbestli borulardan ilçemizi ve hemşehrilerimizi kurtarmış olacağız. Ayrıca Büyük Tuzhisar ve Sultanhanı mahallelerimizin yıllardır yaşadıkları su sorunu da ortadan kalkmış olacak. Proje kapsamında ilçemizdeki sağlıksız içme suyu hatlarının değişmesinin yanı sıra yeni su depoları, arıtma tesisleri inşa edilecek" dedi.

İlçe merkezinden 7 hattın geçeceğini belirten Başkan Gülcüoğlu tüm alt yapı çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediğini ve çalışmaların bu yılsonuna tamamlanmasının planlandığını sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bünyan İçme Suyu Hattı Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement