Bünyan ve Sarıoğlan'da Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Bünyan ve Sarıoğlan'da Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Bünyan ve Sarıoğlan ilçelerinde toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi.

28.04.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Bünyan ve Sarıoğlan ilçelerinde toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bünyan ilçe meydanındaki törende yaptığı konuşmada, ilçeye bu yıl içinde toplam 40 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Bünyan'nın bu miktardaki bir yatırımı kendi imkanlarıyla ancak 25 yılda yapabileceğini ifade eden Çelik, "Bu daha bir yıllık yatırım rakamları. Önümüzdeki yıllarda da bu oranda Bünyan'a yatırım yapmaya devam edeceğiz. İlçelerimiz için 250 milyon liralık yatırım bütçesi ayırdık. Bu, toplam 500 milyon lira olan yatırım bütçemizin tam yarısı. İlçelerimiz ile şehir merkezi arasındaki fark asgari seviyeye düşene kadar, tüm ilçelerimiz şehircilik standardı açısından üst noktalara gelene kadar böyle yüksek bütçeli rakamlarla yatırım yapmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Her ilçeye bir Kadın ve Gençlik Merkezi yaptırdıklarını kaydeden Çelik, "Burada gençler için ders çalışma ve etüd imkanlarının yanı sıra sosyal ve sportif tesislerden yararlanma fırsatı sağlıyoruz. Kadınlarımız için de bir meslek edinme, bir hobiyle uğraşarak zamanını verimli geçirmenin kapısını aralıyoruz. Bu merkezle, kadınlarımızın ve gençlerimizin, televizyon ve internet gibi sanal alemden çıkıp gerçek hayatın içine girmelerini, sosyal birer fert olmalarını hedefliyoruz" dedi.

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti milletvekili adayı Mehmet Özhaseki de kamunun malı olan sermayeye leke sürdürmediğini belirtti. Kayseri'de 21 yıldır belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Özhaseki, "Bu dönemde elimden gelen tüm güçle şehrim için çalıştım. Haram yemedim, yedirmedim. Kamunun malı olan sermayeye leke sürdürmedim. Hiçbir zaman bu bizim işimiz değil hesabı yapmadım. Ne söz verdiysem hepsini yerine getirdim. 21 yılın ardından da başım dik olarak ayrıldım, dualar alarak gittim. Böyle yaparsanız Allah da size yardım eder" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bünyan Meydanı ile Pınarbaşı Mesire Alanı'nda çevre düzenlemesi, Akmescit, Elbaşı, Güllüce, Karakaya, Koyunabdal, Süksün ve Tuzhisar Mahalleleri'nde yapılacak çevre düzenlemelerinin temeli atılırken Elbaşı- Malatya Devlet yolu bağlantısı ile Güllüce-Süksün ve Elbaşı- Köprübaşı yolunun açılışı yapıldı.

Sarıoğlan ilçesindeki törende ise protokol üyeleri, butona basılarak Gaziler, Karaözü, Çiftlik ve Alamettin'de yaptırılacak mini futbol sahalarının temelini attı. Ayrıca Karaözü Eğerci Köprüsü ve Ömerhacılı-Üzerlik yolunun açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bünyan ve Sarıoğlan'da Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement