Burak Can Karamanoğlu Davasında İkinci Duruşma (1) - Son Dakika
Güncel

Burak Can Karamanoğlu Davasında İkinci Duruşma (1)

Okmeydanı'nda çıkan olaylarda öldürülen Burak Can Karamanoğlu cinayeti ile ilgili olarak 3'ü tutuklu, biri firari toplam 5 sanıklı davanın ikinci duruşması görülmeye başlandı.

26.11.2014 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okmeydanı'nda çıkan olaylarda öldürülen Burak Can Karamanoğlu cinayeti ile ilgili olarak 3'ü tutuklu, biri firari toplam 5 sanıklı davanın ikinci duruşması görülmeye başlandı. Duruşmaya müşteki olarak katılan Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu "Şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum" dedi. Mahkeme babanın bu talebini oy birliğiyle kabul etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya ölen Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu müşteki sıfatıyla

katıldı. Tutuklu sanıklar Oğuz Kartal, Volkan Gezer ve Zafer Karadağ ile tutuksuz sanık Mustafa Samur ile avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz verilen baba Halil Karamanoğlu, işçi emeklisi olduğunu ve Burak Can'ın 8 çocuğundan altıncısı olduğunu belirtti. Olay gününü anlatan Karamanoğlu, "Oğlum askerden döndükten sonra bir markette çalışıyordu. Ben o akşam kahvehanede oturuyordum, evde değildim. Oğlum işten çıkıp eve gitmiş. Annesine yemek yemeyeceğini dışarı çıkacağını söylemiş. Annesi ise 'Dışarıda olaylar var gitme' diye uyarmış ama oğlum 21.30 gibi evden çıkmış. 15 dakika sonra ise oğlumun adını bilmediğim bir arkadaşı beni arayarak 'Burak Can'ın kafasına taş isabet etti. Hastaneye kaldırdılar' dedi. Ben de Kasımpaşa Deniz Hastanesi'ne gittim" dedi.

BABA KARAMANOĞLU: ŞİKAYETÇİYİM

Kendisine, önce oğlunun yaralı olduğunu tedavi gördüğünün söylendiğini ifade eden baba Karamanoğlu, "Bir süre sonra doktor gelerek bana oğlumun başına isabet eden kurşun sonucu hayatını kaybettiğini söyledi" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Metin Tamirci'nin "Oğlunuzun herhangi bir siyasi oluşumla ilişkisi olup olmadığını" sorması üzerine baba Karamanoğlu, "Oğlum askerden yeni gelmişti ve işe başlamıştı. Oğlumun herhangi bir siyasi oluşumla alakası yoktu" yanıtını verdi. Baba Karamaoğlu, "Şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum. Adalete güveniyorum" dedi. Mahkeme babanın bu talebini oy birliğiyle kabul etti. Duruşmada tanıkların dinlenilmesine geçildi.

İDDİANAMEDEN

Berkin Elvan'ın cenazesinin kaldırıldığı 12 Mart 2014 tarihinde Okmeydanı'nda çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu silahla vurularak öldürüldü. Yapılan operasyonda Oğuz Kartal, Volkan Gezer, firari sanık Gökhan Koca, Zafer Karadağ ve Mustafa Samur hakkında soruşturma yürütüldü.Soruşturma kapsamında Burak Can'ın vurulduğu silah Mustafa Samur'de ele geçirildi. Araştırmada ruhsatsız silahın Oğuz Kartal'a ait olduğu tespit edildi. Oğuz Kartal'ın, olaydan sonra silahı Zafer Karadağ'a Zafer Karadağında Mustafa Samur'a sattığı tespit edildi. Oğuz Kartal daha sonra silahı olay gecesi firari sanık Gökhan Koca'ya verdiğini söyledi. Soruşturma sonucunda 5 kişiye dava açıldı. Oğuz Kartal, Volkan Gezer. ve Gökhan Koca hakkında, "Terör örgütüne üye olmak", "Örgüt adına eylem yapmak", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet", "Ruhsatsız silah bulundurmak" ve "Kasten cinayet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Üç sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 12 yıl 9 aydan 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Şüphelilerden Mustafa Samur, "Ruhsatsız silah bulundurmak" ve "Kasten adam öldürmek" suçlarından müebbet hapis ve 6 aydan 3 yıla kadar, Zafer Karadağ ise "Ruhsatsız silah ticaretinden" 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burak Can Karamanoğlu Davasında İkinci Duruşma (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması
    15:53 Trabzon'da İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması

    Trabzon'un Of ilçesinde düzenlenen '6. Akıl ve Zeka Oyunları' yarışması, İsmail Yıldırım İlkokulu'nda final müsabakalarıyla sona erdi. Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve 28 Şubat İlkokulu Müdürü Abdullah Hacıömeroğlu, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Öğrenciler, ilerleyen tarihlerde yapılacak olan il elemelerine katılacaklar.

  • Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu
    15:52 Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu

    Konya'nın Karapınar ilçesinde bir kişi, rüzgarlı havada tarlasında zirai ilaçlama yaparken zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan kişi, Karapınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi
    15:50 Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi

    Mersin'de düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri'ne 124 personel katıldı. Yarışmalarda erkekler ve kadınlar kategorisinde dereceye girenler Türkiye Geneli Eleme Yarışması'na katılma hakkı kazandı. Mersin PTT Başmüdürü Recep Öztürk, etkinliğin sosyal dayanışmayı arttırdığını ve sportmenlik ruhunu geliştirdiğini belirtti.

  • İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı
    15:48 İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı

    Lübnan'ın doğusuna ve güneyine düzenlenen İsrail hava saldırılarında bir sivil yaralanırken, çok sayıda ev yıkıldı.

  • Karabük'te kaza yapan otomobil sitenin duvarında asılı kaldı
    15:48 Karabük'te kaza yapan otomobil sitenin duvarında asılı kaldı

    Karabük'ün Şirinevler Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, 78 AZ 229 ve 54 AIT 676 plakalı otomobiller çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan 78 AZ 229 plakalı otomobil, çevredeki bir sitenin bahçe duvarında asılı kaldı. Kazada yaralanan olmazken, olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    15:46 Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.

  • Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
    15:45 Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

    Edirne'nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı. Keşan istikametinde seyreden bir hafif ticari araç, arkadan gelen bir otomobilin çarpması sonucu şarampole uçarak takla attı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, ancak bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazaya karışan otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.


Advertisement