Burası Sakin, Karşı Kıyıda Cephe Var Sergisi - Son Dakika
Yerel

Burası Sakin, Karşı Kıyıda Cephe Var Sergisi

Gelibolu Yarımadası'nda savaşan Fransız askerlerinin Bozcaada'dan gönderdikleri kartpostallardan oluşan "Burası sakin, karşı kıyıda cephe var" sergisi açıldı.

17.01.2015 12:22  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmanlı donanmasının 18 Mart 1915'teki Çanakkale Zaferi'nin ardından, Gelibolu Yarımadası'nda savaşan Fransız askerlerinin dinlenme bölgesi olarak konuşlandıkları Bozcaada'dan gönderdikleri kartpostallardan oluşan "Burası sakin, karşı kıyıda cephe var" sergisi açıldı.

Açılışa katılan Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, kentte çok farklı ve anlamlı bir serginin açıldığını söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılına fiilen girildiğini belirten Çınar, "Fransız askerlerimizin özellikle Bozcaada merkezi dinlenme noktalarını o dönemdeki hissiyatlarını ailelerine yazdıkları kartpostallarını o dönemde yaşayanların hissiyatları olarak burada şık bir düşünceyle etkili bir yolla sergilemişler. Bizlerde buraya gelerek o dönemin hatıralarını öğrendik hem de biraz hissettik" dedi.

Serginin Çanakkale Koordinatörü olan Deniz Erbaş ise sergide savaş atmosferine yönelik bilgiler edindiklerini anlattı.

Serginin iki kez İstanbul'da sergilendiğini ifade eden Erbaş, "Buradan sonrada Türkiye'nin farklı illerinde 1'inci Dünya Savaşı'nın 100'üncü yılını anma kapsamında sergilenecek. Bizde 100'üncü yılda bir farklı ülkenin savaş anılarını, savaşa nasıl baktığına dair bir sergiyi getirmiş olmaktan mutluyuz" diye konuştu.

5 Şubat'a kadar açık kalacak sergi ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burası Sakin, Karşı Kıyıda Cephe Var Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement