Burçin Öğretmen, Alçıda Ayağı ile Ders Veriyor - Son Dakika
Güncel

Burçin Öğretmen, Alçıda Ayağı ile Ders Veriyor

Burçin Öğretmen, Alçıda Ayağı ile Ders Veriyor

Midyat Seyitler Mahallesi'nde 585 öğrencisi bulunan Kocatepe İlk ve Ortaokulu'nda 2 yıl önce ilk atama ile göreve başlayan 23 yaşındaki müzik öğretmeni Burçin Korkut, geçtiğimiz hafta evde bulunduğu sırada ayağa kalkmak isterken dengesini kaybedip düşmesi sonucu sol ayak tarak kemiğini kırdı.

18.10.2016 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Midyat Seyitler Mahallesi'nde 585 öğrencisi bulunan Kocatepe İlk ve Ortaokulu'nda 2 yıl önce ilk atama ile göreve başlayan 23 yaşındaki müzik öğretmeni Burçin Korkut, geçtiğimiz hafta evde bulunduğu sırada ayağa kalkmak isterken dengesini kaybedip düşmesi sonucu sol ayak tarak kemiğini kırdı. Burçin öğretmen, doktorların rapor teklifini reddederek, sol ayağı alçıda koltuk değnekleri ile yürüyüp okula geliyor ve haftalık programına uygun bir şekilde derslere devam ediyor.

Aslen Adanalı olan Burçin öğretmen, babasının şoförlük yaptığını, annesinin de ev hanımı olduğunu belirterek, bir kız kardeşinin de henüz lisede okuduğunu söyledi. Öğrencilerinin eğitimden geri kalmaması için rapor almadığını belirten Burçin öğretmen, "Doktorum, 40 gün boyunca ayağımın alçıda kalacağını söyledi. 'İsterseniz raporunuz bittiğinde, tekrar gelebilirsiniz rapor almak için' dedi. Ben de tekrar gitmedim. Hatta Pazartesi günkü raporumu gittim bozdurdum. Çünkü, okula gelmek istiyordum. Okula gelme sebebim de; bir kere öğrencilerimi çok özlemiştim ve evde oturarak hiçbir şey yapamayacağımı ve hiç kimseye yararlı olamayacağımı düşündüm. Burada en azından çocuklar bir kelime öğrense bile bu benim için yeterli. Bir kelime bir kelimedir diye baktım. Bu şekilde ders anlatıyorum. Çocuklar açısından bu şekilde daha mutluyum. Evde oturmaktan daha iyi, yararlı hissediyorum kendimi en azından. 'Fedakar öğretmen falan' diyorlar, ama onun dışında herkes her şeye yardımcı olmaya çalışıyor sağ olsunlar. Hiç tek bırakmadılar. Teneffüslerde bile burası, sınıf öğrenci doluyor" dedi.

Öğretmeninin görev aşkı ve fedakarlığından çok etkilendiğini ifade eden Okul Müdürü Fethi Bilgiç de, "Bugün sınıflarımızı dolaşırken öyle bir sahneye şahit oldum ki sadece sustum. Ayağı kırılan bir öğretmenimiz vardı ve rapor almamıştı. Yatağında dinlenmesi gerekirken, kalkıp okula gelmiş ve dersine girmişti. Bu durumu gördüğünüzde duygulanmamak mümkün mü? Tabi ki mümkün değil. Ben bu fedakar ve görevine aşık öğretmenimizi kutluyorum. Bu örneklerin öğretmenlerimiz arasında artmasını diliyorum. Öğrencimizi düşünen öğretmenlere de çok ihtiyacımız var. Öğretmenime çok geçmiş olsun. En kısa zamanda tekrar sağlığına kavuşmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Burçin Öğretmen, Alçıda Ayağı ile Ders Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement