Burcuna Göre Pizzanı Seç! - Son Dakika
Kadın

Burcuna Göre Pizzanı Seç!

Burcuna Göre Pizzanı Seç!

Şişmanlatmayan gurme İtalyan pizzacısı Befetto, her burcun beslenme şekline göre pizza menüsü oluşturdu.

04.04.2013 10:39  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Çok iyi fiyata çok iyi pizza' sloganıyla Şaşkınbakkal'da hizmet veren gurme İtalyan pizzacısı Befetto'ya gelenler, kendi burcuna uygun malzemelerle hazırlanmış pizzasını sipariş edebilmenin keyfini yaşayacak. En az 48 saat mayalandırmada bekletildiği için kağıt inceliğinde hamuruyla 'pizza şişmanlatır' algısını kıran Bafetto, şimdi de burçların beslenme önerileriyle sağlığı korumayı amaçlıyor.

Son yıllarda yapılan araştırmalar, sağlıklı ve uygun beslenmede burçların önemini ortaya çıkardı. İnsan davranışlarında etkin olduğuna inanılan burçlar, yemek yeme alışkanlılarında da belirleyici olabiliyor. Bundan yola çıkan gurme İtalyan Pizzacısı Bafetto, her burcun beslenme şekline göre pizza menüsü oluşturdu. Burçlara uygun hazırlanan birbirinden lezzetli Bafetto pizzalar, sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerin tercihleri arasında yer alıyor.

Koç: Abur cubur yemeye bayılırlar. Süt ürünleri, zeytin, domates, ceviz, ıspanak ve yeşillikler Koç burcunun listesinde bulunması gereken yiyeceklerdir.

Boğa: Yemek yemeğe düşkünlükleri ile tanınırlar. Protein ağırlıklı beslenmelerinde fayda vardır. Özellikle beyaz etli ürünleri tercih etmelidirler.

İkizler: Baharatlı yiyeceklerden uzak dururlar. Peynir, havuç, brokoli, badem, portakal ve greyfurt İkizler burcunun vazgeçilmez besinleri arasındadır.

Yengeç: Kalsiyuma ihtiyaç duyarlar. Peynir, yoğurt, lahana, domates, salata, bol miktarda sebze yemelidirler.

Aslan: Yemek Aslanlar için adeta bir zevk haline gelmiştir. Magnezyum fosfattan yoksun kalmamalıdırlar. Bu yüzden deniz ürünleri, yumurta, bal, badem, ceviz bolca tüketmelidirler.

Başak: Başaklar'ın dengeli beslenmeleri gerekir. Buğday, çavdar, peynir, elma, armut, yeşil sebzeler ve zeytin vazgeçilmezleri arasındadır.

Terazi: Tahıllı ürünleri tercih etmeleri gerekir. Süt ürünleri, çavdar, buğday, biber, kırmızı et Terazi burçlarının her zaman listesinde olan yiyeceklerdir.

Akrep: Burcun vazgeçilmezleri arasında peynir vardır. Hemen her şeyi peynir ile yiyebilirler. Ayrıca Akrep su burcudur. Bu yüzden deniz ürünlerini de sık sık tüketmelidirler.

Yay: Boğazına düşkünlükleriyle bilinirler. Farklı tatlardan hoşlanırlar. Kırmızı et ürünleri, yemekten en çok hoşlandıkları lezzetler arasındadır. Sağlıklarını korumak için sebze ve yeşillik de listelerinde olmalıdır.

Oğlak: Oğlakların hassas kısımları kemikleri ve derileridir. Bu yüzden kalsiyum ve protein ihtiyaçları fazladır. Süt ürünleri, deniz ürünleri, yumurta ve limon sıkça tüketmesi gereken yiyecekler arasındadır.

Kova: Gurme bir damak zevkine sahiptirler. Birkaç farklı lezzeti karıştırarak tüketmeyi severler. Kırmızı ete karşı düşkünlükleri vardır.

Balık: Tüm burçlar arasında en hassas olanıdır. Deniz ürünlerini ve yeşillikleri severler. Genelde fazla karışık olmayan yiyecekleri tüketmeyi tercih ederler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kadın Burcuna Göre Pizzanı Seç! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı
    09:48 Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrollerinde sürücülere ve yolculara Kadın Destek (KADES) ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kontrollerde toplamda 255 kişiye uygulamalar tanıtıldı.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    16:14 Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    15:46 Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.

  • İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor
    12:43 İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor

    İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi'nde (İZGİM) kadınlar yaptıkları ürünleri kolay pazarlama yöntemleri ile satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca merkezde stres atmak için de bir araya geliyorlar.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek
    11:54 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2008 ve 2014 yıllarında yapılan Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın üçüncüsünü gerçekleştireceğini duyurdu. TÜBİTAK iş birliğiyle hazırlanacak proje kapsamında, kadına yönelik şiddetin mevcut durumu sosyodemografik özelliklere göre incelenecek ve veri ambarı oluşturulacak. Ayrıca, psikososyal ihtiyaçların tespiti için nitel görüşmeler yapılacak ve mağdurlara psikososyal destek sunulacak.

  • Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor
    11:24 Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, eşinin desteğiyle başladığı mantar yetiştiriciliğini ilçe tarımın desteğiyle büyüterek çevre il ve ilçelere mantar satışı yapmaktadır. İşlerini daha da büyütmek isteyen Seray, destek ve imkanlar sağlandığı takdirde üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.

  • Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor
    10:57 Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, İlçe tarımın desteğiyle kurduğu 3 büyük çadır sera içinde işini büyüterek ilçe merkezi dahil, çevre il ve ilçelere mantar satışı yapıyor. Seray, daha fazla destek alarak işini daha da büyütmek istediğini belirtti.

  • Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak için adalet talep ediyor
    17 Nis Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak için adalet talep ediyor

    Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürülen Petek Aksak için açıklama yaptı. Adaletin sağlanması için mücadele eden meclis, toplumsal farkındalığın arttırılması ve eğitimin yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yaptı.


Advertisement