Burdur Afad Türkiye Birincisi - Son Dakika
Yerel

Burdur Afad Türkiye Birincisi

Burdur Afad Türkiye Birincisi

Burdur AFAD İl Müdürlüğü, Türkiye genelinde düzenlenen Şehirler Yarışıyor Sigortatılalar Kazanıyor proje yarışmasında birinci oldu.

21.04.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Mehmet Oral, Türkiye çapında düzenlenen Şehirler Yarışıyor Sigortalılar Kazanıyor proje yarışmasında Türkiye birincisi olduklarını bildirdi.

Oral, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakanlık AFAD ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) arasında yapılan protokol ile ülke genelinde AFAD il müdürlükleri arasında düzenlenen ve 81 ilin katıldığı proje yarışmasının sonuçlandığını kaydetti.

Yarışma sonunda 2013 yılı birinciliğini Burdur AFAD'ın kazandığını belirten Oral, ödül olarak kuruma ihtiyaç duyulan araç ve ekipman almak üzere Burdur AFAD'a 100 bin lira verildiğini bildirdi.

Burdur AFAD'ın kurulduğu günden bu yana münferit çalışmalarının dışında, paneller, sempozyumlar, konferanslar, tatbikatlar, doğa yürüyüşleri ve hatıra ormanı oluşturulması gibi faaliyetlerle deprem ve doğal afet bilincinin yaygınlaşması için çalıştığını kaydeden Oral, "Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinden üniversite öğrencilerine ve vatandaşlara kadar hemen herkese ulaşarak, deprem öncesi, deprem anında ve deprem sonrası yapılması gerekenleri anlattık. Bu başarı Burdurumuzun başarısıdır" dedi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burdur Afad Türkiye Birincisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement