Anıza Doğrudan Ekimle Çiftçinin Maliyeti Düşecek - Son Dakika
Güncel

Anıza Doğrudan Ekimle Çiftçinin Maliyeti Düşecek

Burdur'da ilk defa uygulanan anıza doğrudan ekimle çiftçinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve yüksek kazanç elde etmesi hedefleniyor.

13.11.2015 12:28  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anıza doğrudan ekimle çiftçinin maliyeti düşecek

BURDUR'da ilk defa uygulanan anıza doğrudan ekimle çiftçinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve yüksek kazanç elde etmesi hedefleniyor.

Burdur'da anıza doğrudan ekim uygulaması kapsamında Bağlar Mahallesi'nde çiftçilik yapan Önder Bulut'un arazisine özel makineyle toprak işlemesiz tarımın ilk denemesi yapıldı. 8 dekarlık araziye sulama yapılmadan dekarda 630 kilo verim veren arpa ekildi.

Uygulamanın Burdur'da bir ilk olduğunu söyleyen Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, tarlayı sürmeden, 2-3 defa işlemeden direk olarak tarlaya ekim yapılacağını aktardı. Uygulama ile çiftçilerin girdi maliyetinin düşeceğini anlatan Demir, "Çiftçimizin girdi maliyetlerinin yüksek olduğu bir dönemde bu uygulama ile aynı zamanda yakıt ve zaman konusunda da avantajı olacak. Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte bir demonstrasyon çalışması yapıyoruz. İnşallah iyi olacak" dedi.

Tarlasına yaptığı uygulama ile masraflarını azaltmayı amaçladığını anlatan üretici 47 yaşındaki Önder Bulut da "Daha önce sulama yapıyor, tarla tava gelince sürüyor, ızgara çekiyor ve sonra ekim yapıyorduk. Şimdi tek işlemle bitireceğiz. Bu da bize birçok açıdan avantaj sağlayacak" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anıza Doğrudan Ekimle Çiftçinin Maliyeti Düşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement