Burdur Atatürk'ün Burdur'a Gelişi Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Burdur Atatürk'ün Burdur'a Gelişi Kutlandı

Burdur Atatürk\'ün Burdur\'a Gelişi Kutlandı

1930 kişi zeybek oynadı MUSTAFA Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 85'inci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

07.03.2015 02:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1930 kişi zeybek oynadı

MUSTAFA Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 85'inci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Temsilen 1930 kişi aynı anda zeybek oynadı.

Ata'nın kente ilk geldiğinde karşılandığı yer olan Çatalpınar Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren 'Ata'ya Saygı Yürüyüşü'ne Burdur Valisi Hasan Kürklü, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Baro Başkanı Ramazan Gedik, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş yapanları Cumhuriyet Meydanı'nda, Atatürk'ün Burdur'a geldiği yılı temsilen 1930 kişi Alyazma Zeybeği oynayarak karşıladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Burdur'un Şeref günü olarak kabul edilen bu özel günde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha konuk etmenin gururu ve sevincini yaşıyoruz" dedi. Tören şiirlerin okunması ve spor müsabakalarında dereceye girenlerin ödüllendirilmeleriyle son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Atatürk'ün Burdur'a Gelişi Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement