Burdur Ayten'den Anayasa Değişikliği Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Burdur Ayten'den Anayasa Değişikliği Değerlendirmesi

Burdur Ayten\'den Anayasa Değişikliği Değerlendirmesi

CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten, anayasa değişikliği teklifinin iki ayaklı olduğunu, ilkinin meclis, ikincisinin halk oylaması olduğunu belirterek, "Birinci ayağını meclisten geçirdiler ama ikinci ayağını geçiremeyecekler" dedi.

23.01.2017 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten, anayasa değişikliği teklifinin iki ayaklı olduğunu, ilkinin meclis, ikincisinin halk oylaması olduğunu belirterek, "Birinci ayağını meclisten geçirdiler ama ikinci ayağını geçiremeyecekler" dedi.

CHP İl Başkanı Barış Ayten, anayasa değişikliğiyle ilgili açıklama yaptı. Türkiye'nin kaderini ilgilendiren bir sürecin başladığını aktaran Ayten, "60 günlük bir kampanya sonunda Türk halkı sandığa giderek bir iradeyi ortaya koyacak ve Türkiye'nin kaderini belirleyecek" dedi.

Anayasa değişikliği teklifinin iki ayaklı olduğunu, ilkinin meclis, ikincisinin halk oylaması olduğunu kaydeden Ayten, "Birinci ayağını meclisten geçirdiler ama ikinci ayağını geçiremeyecekler. Türk halkı kendi kaderini ilgilendiren, 200 yıllık köklü demokrasisini ilgilendiren katılımcı, ortak aklı geliştirmiş bir demokratik parlamenter sistem geleneğine sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi olarak 'hayır' kampanyasının en önemli güçlerinden birisi olarak elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Referandum gününe kadar CHP genel başkanından bütün üyelerine kadar tüm örgütleriyle sahanın dört bir yanında kadına, gence, yaşlıya herkese ulaşarak referandumun önemini anlatacak. Ben inanıyorum ki Türk halkı önüne gelen, köklü demokrasisini elinden alan, cumhuriyet değerlerini yok sayan anayasaya 'hayır' diyecektir. Bundan hiç bir kuşkumuz yok" diye konuştu.

Burdur'da 'hayır' oyu çıkarmak için sokak sokak, mahalle mahalle gezip çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacaklarını vurgulayan Ayten, şöyle dedi:

"CHP Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkacak. Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmanın adı olan hayır oyunu kullanma noktasında da bütün gayretini gösterecektir. Köklü bir demokrasimiz var, tek adam yönetimine doğru gidiyoruz. Mesele bütün yetkilerin tek adama verilmesidir. Yasamanın, yürütmenin, yargının tamamen tek adamın eline verilmesinin Türkiye'yi nasıl bir uçuruma sürükleyeceğini bu toplum biliyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Ayten'den Anayasa Değişikliği Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement