Burdur Barosu Avukat Evi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Burdur Barosu Avukat Evi Açıldı

Burdur Barosu Avukat Evi Açıldı

Türkiye Barolar Birliği tarafından hayata geçirilen Burdur Barosu Avukat Evi’nin açılış töreni, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

21.09.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği tarafından hayata geçirilen Burdur Barosu Avukat Evi'nin açılış töreni, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Burdur Barosu Avukat Evi'nin açılış törenine CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Burdur Baro Başkanı Av. Yusuf Çiftçi, baro başkanları, siyasi parti temsilcileri ve avukatlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Av. Yusuf Çiftçi yaptı. Çiftçi, "Burdur Barosu Avukatlar Evimiz kendine özgü mimari tablosu ile şimdiden Burdur halkının ilgisini çekmeyi başarmıştır. Hizmet binamız 1800'lü yıllarda yapımı tamamlanmış ve tarihi dokusu olan bir binadır. Tarihi evlerimiz bizim geçmişimizin ve yaşatmamız gereken değerlerdir. Burdur tarihi evler konusu ve restore edilmesi bağlamında şanslıdır. Bu bağlamda az sayıda da olsa var olan bu potansiyeli yeniden harekete geçirme ve evlerimize sahip çıkmak gerekiyordu. Söz konusu hizmet binamız yıkık ve virane durumdayken, Barolar Birliği tarafından satın alınmış ve hizmet binamızın Türkiye Barolar Birliği tarafından anahtar teslimi ihale edilerek binanın aslına uygun şekilde restore edilmiş ve birliğimiz tarafından tefrişatı tamamlanmıştır. Burdur Barosu'na gösterdikleri büyük ilgi ve üstün fedakarlıktan dolayı Birlik Başkanımız Sayın Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'na sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Çiftçi, Avukatlar Evi'ne destek veren Burdurlu Avukat Halil Rışvanoğlu'na da teşekkür etti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu ise, "Böyle bir tesisi Burdur'a, tüm avukatlara, Türkiye'ye kazandırmanın mutluluğunu, keyfini, gururunu yaşıyoruz. Umuyorum Türkiye'de adalet dağıtılmasını, adil yargılama yapılmasına da bir nebze olsun katkıda bulunuruz. Bu vesileyle Türkiye'de biz avukatların en önemli mesleki sorununu, kök sorununun, özde yer alan sorunun, temel sorunun, hukukun üstünlüğünü sağlamak olduğunun altını çizmek istiyorum. Eğer bugün alın terimizin karşılığını alamıyoruz diye haklı şikayetlerimiz varsa, eğer bugün meslek itibarımız eskisi gibi değil diyorsak, eğer bugün adliyelerde niçin ayrımcılığa tabi tutuluyoruz, hakimlerin, savcıların yanında niçin farklı davranılıyor diyorsak, kök sorun, hukukun üstünlüğünün aşılmış olmasıdır. Bugünkü sorunları dile getirdiğimizde 'ama dün de böyleydi' diyenlere sözüm şudur; dünün yanlışları bugünün yanlışlarının mazereti olmaya devam ederse, genç nesilleri parlak bir gelecekten mahrum ederiz. Türkiye çok daha iyisine layıktır. Türkiye Barolar Birliği'nin ve baroların hukukun üstünlüğünü talep etmeleri, üstünlerin hukukuna karşı söz söylemeleri, siyasi parti siyaseti değil, hukukun üstünlüğü siyasetidir ve biz siyaset yapıyorsak, bu siyasetse, sonuna kadar siyaset yapıyoruz" diye konuştu.

Metin Feyzioğlu, konuşmasının devamında Türkiye Barolar Birliği'nin hayata geçirdiği uygulamaları anlattı. Feyzioğlu, Burdur Barosu Avukatlar Evi'nin hayırlı olmasını diledi.

Burdur Barosu Avukatlar Evi'nin açılış kurdelesini CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Burdur Baro Başkanı Av. Yusuf Çiftçi ve baro başkanları kesti. Feyzioğlu daha sonra Burdur protokolü ile birlikte Avukat Evi'ni gezdi. Açılış töreni kapsamında verilen kokteylde Yusuf Çiftçi, Metin Feyzioğlu'na keman ve çeşitli hediyeler takdim etti.

SU ORUCUNA DESTEK

Feyzioğlu, Burdur'da 27 Eylül 2014 Cumartesi Günü, Burdur Gölü'nün çekilmesine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen su orucuna destek verdiklerini dile getirdi. Feyzioğlu ve avukatlar 'Burdur Gölü Kurumasın' diye hep bir ağızdan söyleyerek, su orucuna destek verdi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Burdur Barosu Avukat Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement