Burdur 'Bilgisayarlı Sistem Çiftçinin En Büyük Yardımcısı' - Son Dakika
Güncel

Burdur 'Bilgisayarlı Sistem Çiftçinin En Büyük Yardımcısı'

Burdur \'Bilgisayarlı Sistem Çiftçinin En Büyük Yardımcısı\'

'Bilgisayarlı sistem çiftçinin en büyük yardımcısı' Burdur Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hikmet Çangır, 'Bilgisayarlı Sürü Yönetim Sistemi'nin çiftçilerin en büyük yardımcısı olduğunu söyledi.

22.10.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Bilgisayarlı sistem çiftçinin en büyük yardımcısı'

Burdur Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hikmet Çangır, 'Bilgisayarlı Sürü Yönetim Sistemi'nin çiftçilerin en büyük yardımcısı olduğunu söyledi.

Bilgisayarlı Sürü Yönetim Sistemi hakkında bilgi veren Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hikmet Çangır, sistemin işletmelerdeki hayvanlarla ilgili istatistiki bilgiler vererek işletme sahiplerine yol gösterdiğini belirtti. Sistemle hayvanların tüm hareketlerini bilgisayar yolu ile kontrol edebildiklerini aktaran Çangır, sistemle hayvanın adım sayıları, gebelik kontrolü, yapılan tedaviler, süt verimi, sütteki kondaktivite gibi verilerin alındığını kaydetti.

Sütteki kontaktiviteye bakarak hayvanın meme sağlığında problem olup olmadığının da tespit edilebildiğini vurgulayan Çangır, "Sistem işletmedeki hayvanların bir nevi karnesi gibi. Sistem 100 sağmal ve üzerindeki işletmeler için zaruri. Bu sistemle hayvanla ilgili verileri an be an görebiliyorsunuz. İşletmedeki sağım sistemini de kontrol edebiliyoruz. Sistem hayvan ve hayvan varlığı ile ilgili tüm verileri tutuyor. Geçmiş yıllardaki verilerinizi dikkate alarak gelecek yıllar için tahmini istatistikler sunuyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur 'Bilgisayarlı Sistem Çiftçinin En Büyük Yardımcısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement