Burdur Bucak Teknoloji Fakültesi İçin Protokol İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Burdur Bucak Teknoloji Fakültesi İçin Protokol İmzalandı

Burdur Bucak Teknoloji Fakültesi İçin Protokol İmzalandı

Burdur'un Bucak İlçesi'nde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne (MAKÜ) bağlı Bucak Teknoloji Fakültesi'nin yapımı için protokol imzalandı.

12.01.2016 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'un Bucak İlçesi'nde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne (MAKÜ) bağlı Bucak Teknoloji Fakültesi'nin yapımı için protokol imzalandı. MAKÜ Bucak Teknoloji Fakültesi'nin protokol imza töreni Vali Hasan Kürklü'nün makamında gerçekleştirildi. Törene, Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, rektör danışmanları Doç. Dr. Ömer Tekşen, Doç. Dr. Hüseyin Dalgar, Yard. Doç. Dr. Mustafa Kılınç ile Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu katıldı. Törende konuşan Vali Hasan Kürklü, bölgenin eğitim kenti olması açısından ciddi adımlar attıklarını söyledi. Bu noktada Bucak'a ikinci bir fakülte kazandırma için sağlam adımlar atmaya gayret ettiklerini aktaran Vali Kürklü, "Teknoloji fakültemiz için daha önce Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisi yapılmıştı. Hem Bucak Ticaret Odamız, hem Bucak Belediyesi, Bucak Kaymakamlığı ve Organize Sanayi olarak binayı da yapmayı taahhüt ediyoruz. Bugün bununla ilgili bir protokolü imzalayacağız" dedi.

'SAFİ NÜFUSUN DİKKATE ALINMAMASI ÖNEMLİ'

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) nüfusu 100 binin altındaki ilçelerde fakülte kurmama yönünde ilke kararları olduğunu hatırlatan Vali Kürklü, "Ama biz bu protokolle elimizi biraz daha güçlendirip, YÖK Genel Kurulu'ndan bu kararın çıkmasını arzu ediyoruz. Her ne kadar Bucak 45 bin nüfuslu bir ilçe olsa da gerek ticari potansiyeli, gerek insan faktörü bakımından çok hareketli ve buna müsait bir yer. Dolayısıyla safi nüfusun dikkate alınmaması bizim açımızdan da önemli. Birlik beraberlik içerisinde bu fakültemizin kararının çıkması için gayret ediyoruz. Bölgemiz için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

'BUCAK DIŞINDAKİ İLÇELERİMİZDE ZORLANIYORUZ'

MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz ise Bucak Teknoloji Fakültesi'nin kuruluş sürecinin yaklaşık 6 ay önce başladığını vurgularken, şöyle dedi:

"Üniversite senatomuzdan geçirdikten sonra YÖK süreci devam ediyor. Şu anda YÖK'te de ilgili komisyonlardan ve yürütme kurulundan geçti, yakın zamanda da YÖK Genel Kurulu'ndan onaylama sürecine geçiyor. Oradan da onaylanırsa artık işin önemli kısmı çözülmüş oluyor. Biz Bucak dışındaki ilçelerimizde okul açma konusunda çok zorlanıyoruz. Yeşilova ve Altınyayla'da da en kısa zamanda olumlu bir haber almayı umut ediyoruz. Nüfus kriterinden dolayı ciddi bir sıkıntı ile karşılaşıyoruz. Bucak da nüfus açısından yeterli değil ama Bucak'ta farklı argümanlarımız var. Sanayinin gelişmişlik düzeyi, toplam ihracat, yolun üstünde olması, Antalya'ya yakınlığı ve Teknoloji Fakültemizin açılışında da Organize Sanayi Bölgesi'nin sahip çıkıyor olması bizim Teknoloji Fakültesi kurmak konusunda motivasyonumuzu artırıyor. Türkiye'deki belki ilk defa bir Organize Sanayi Bölgesi'nin içinde uygulamalı bir mühendislik branşının açılıyor olması, daha önceki açılan uygulamalı programların yanında bir fakültenin açılıyor olması bizi güçlü kıldığını düşünüyorum."

Konuşmaların ardından Bucak Teknoloji Fakültesi'nin yapımı için protokol imzalandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Bucak Teknoloji Fakültesi İçin Protokol İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement