Burdur Büyükelçiden Vali Yılmaz'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Burdur Büyükelçiden Vali Yılmaz'a Ziyaret

Büyükelçiden Vali Yılmaz'a ziyaret*- AVUSTRALYA'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, Burdur Valisi Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

04.03.2017 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükelçiden Vali Yılmaz'a ziyaret

*- AVUSTRALYA'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, Burdur Valisi Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, Burdur Valisi Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti. Finansmanı Avustralya hükümeti tarafından sağlanan, Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı'nın koordinesinde yurtdışı elçilikleri kanalıyla yönetilen esnek ve küçük hibeler programı içerisinde yer alan 'Doğrudan Yardım Programı' çerçevesinde Gölhisar Kaymakamlığı ile yapacakları protokol için Burdur'a gelen Büyükelçi James Larsen'e, Avustralya Büyükelçiliği 2'nci katibi Belinda Boyle ve Doğrudan Yardım Programı sorumlusu Elif Barutçuoğlu eşlik etti.

Ziyaret dolayısıyla Büyükelçi Larsen'e teşekkür ederek, memnuniyetini ifade eden Vali Yılmaz, yapılan işbirliği programı dolayısıyla da teşekkür etti. Vali Yılmaz, "Avustralya'yla 100 sene öncesine dayanan bir geçmişimiz, ilişkilerimiz var. Savaş sonrası burada kalan askerlere 'dost bir ülkedesiniz' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dostluğumuzun o günlerde başladığını ifade etmiştir. Onun için Gelibolu dışında da özellikle Anadolu'nun kadim şehirlerinden birisi olan yöre itibariyle de kültürümüzün yaşandığı Teke Yöresine de 'hoş geldiniz' demek istiyorum. Bu ziyaretlerin en büyük faydası karşılıklı birbirimizi daha yakından görmemiz, tanımamız. Özellikle Anadolu'da yaşayan kültürün burada kendileri tarafından bizzat görülmesi, insanımızın yakından tanınması, dostluk ve kardeşliğin pekişmesine vesile olacaktır. Ayrıca Gölhisar Kaymakamlığı ile yapmış oldukları protokol inşallah amacına ulaşarak hayırlara vesile olacaktır" dedi.

Burdur'da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu aktaran Büyükelçi Larsen de şöyle dedi:

"Ülkeler arasındaki ilişkilerin en iyi yolu farklı kişilerin birbirleriyle iletişime geçmelerini sağlamak. Bu proje dostluğun küçük bir nişanesi. Bizim projemizin asıl amacı da dostluk köprüsü kurabilmek. Gerçekten Türkiye'nin gösterdiği dostluktan dolayı çok şanslıyız. Bildiğiniz gibi her sene pek çok Avustralyalı Çanakkale'ye geliyor. Bu yıl bizim için ayrı bir önemi var. Çünkü diplomatik ilişkilerimizin başlamasının 50'nci yılını kutluyoruz. Bu aslında Türklerin göçünün 50'nci yılını da gösteriyor. O yıllarda (1967) çok sayıda Türk, Avustralya'ya göç etmiş. Çok başarılı hayatlar kurmuş. Günümüze baktığınızda bazıları Avustralya'da kalmış, bazıları kendileri veya çocukları Türkiye'ye geri dönüyor. Böylelikle iki ülkeye de uyum gösteren çok güzel bir topluluk oluşmuş durumda."

Burdur Büyükelçiden Vali Yılmaz\'a Ziyaret
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Büyükelçiden Vali Yılmaz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement