Burdur'da 5 Bin Kişi Demokrasi ve Şehitler İçin Meydana Çıktı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da 5 Bin Kişi Demokrasi ve Şehitler İçin Meydana Çıktı

Burdur\'da 5 Bin Kişi Demokrasi ve Şehitler İçin Meydana Çıktı

Burdur'da 5 bin kişi demokrasi ve şehitler için meydana çıktıBurdur'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde meydanı dolduran 5 bin kişi, İstanbul'da liderlerin konuşmasını dev ekrandan izledi.

07.08.2016 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da 5 bin kişi demokrasi ve şehitler için meydana çıktı

Burdur'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde meydanı dolduran 5 bin kişi, İstanbul'da liderlerin konuşmasını dev ekrandan izledi. Mitingte, şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in kız kardeşi Elif Serin ile Polis Özel Harekat Merkezi'nde şehit olan polis memuru Akif Altay'ın annesi Fadime ve eşi Gülsüm Altay'a Türk bayrağı hediye edildi.

İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile aynı anda düzenlenen miting öncesi Köprübaşı'nda toplanan kalabalık, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşe Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, CHP Milletvekili Mehmet Göker, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, diğer kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Kuran okunmasının ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından şehitler için dua edildi.

'15 TEMMUZ'UN HASAN TAHSİN'İ, HALİSDEMİR'DİR'

Sırasıyla Belediye Başkanı Ercengiz, milletvekilleri Mehmet Göker, Bayram Özçelik ve Reşat Petek'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Şerif Yılmaz, kalabalığa seslendi. Vali Yılmaz, Hepimiz Hasan Tahsin'i biliriz. 15 Temmuz'un Hasan Tahsin'i başçavuşumuz Ömer Halisdemir'dir. Kendisine bu milletin şükranlarını ifade ediyorum. Ruhu şad olsun. Yıllarca terörle mücadele eden, en sonunda hainlerle çarpışarak şehit olan Akif Altay kardeşime de rahmet diliyorum dedi.

AİLELERE TÜRK BAYRAĞI

Vali Şerif Yılmaz, 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda darbeci general Semih Terzi'yi alnından vurarak öldüren ve darbe gecesinin kaderini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Burdur Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan kız kardeşi Elif Serin ile Polis Özel Harekat Merkezi'nde şehit olan polis memuru Akif Altay'ın annesi Fadime ve eşi Gülsüm Altay'a Türk bayrağı hediye etti. Bu sırada alanda kurulan dev ekranda Dursun Ali Erzincanlı'nın Ömer Halisdemir için yazdığı şiir yer aldı. Şiiri dinlerken Halisdemir'in kız kardeşi Elif Serin, gözyaşlarını tutamadı.

CHP Milletvekili Mehmet Göker ve CHP İl Başkanı Barış Ayten, konuşmalar arasında zaman zaman 'Dombra' müziğinin çalmasına tepki gösterdi, Vali Şerif Yılmaz'ın konuşması öncesi alandan ayrıldı.

Kalabalık dana sonra meydana kurulan dev ekrandan İstanbul'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da 5 Bin Kişi Demokrasi ve Şehitler İçin Meydana Çıktı - Son Dakika

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement