Burdur'da Bölge Planı İçin İlçe Toplantıları Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Burdur'da Bölge Planı İçin İlçe Toplantıları Tamamlandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), yaklaşık 1.5 yıl sürecek 2014-2023 Bölge Planı hazırlıkları kapsamında Ağlasun ve Çeltikçi'de başladığı Burdur'un ilçelerindeki hazırlık toplantılarını Kemer ve Altınyayla'da tamamladı.

01.10.2012 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), yaklaşık 1.5 yıl sürecek 2014-2023 Bölge Planı hazırlıkları kapsamında Ağlasun ve Çeltikçi'de başladığı Burdur'un ilçelerindeki hazırlık toplantılarını Kemer ve Altınyayla'da tamamladı.

Bölgesel kalkınmada yol haritası olacak 2014-2023 Bölge Planı için BAKA'nın Kemer'deki hazırlık toplantısı, Kemer İlköğretim Okulu'nda Kemer Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, Belediye Başkanı Durmuş Erdem ile kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

Kemer ve Altınyayla'da ilçelerin sorunları ile öncelikleri hakkında yerel paydaşlardan görüş alınan toplantılarda, gelecekte ilçelerin nerede olması gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. Tanıtım, altyapı, ulaşım ve hayvancılık ile tarımsal üretimdeki eksiklerini gidermek isteyen Kemer ile Altınyayla, hayvancılık, yayla ve tarih turizmi potansiyelini değerlendirmeyi hedefliyor.

İlçenin en büyük sorununun ulaşım olduğunu ve karayolunun Kemer'de son bulduğunu ifade eden katılımcılar, orman yolu ile Kızılkaya yol ayrımına bağlanmasının ilçe için önemli oyduğunu ifade etti.

Kemer'deki yamaç paraşütü pistinin dağların konumu ve rüzgarın dengeli olması nedeniyle Türkiye'de ikinci sırada olduğu, Pınarbaşı'ndaki yaz kış 27 santigrat derecedeki kaynak suyu olduğuna dikkat çeken katılımcılar, Elmacık köyünde süren kazılarda çıkartılan fillerin atası ve 5-6 milyon yıl önce yaşadıkları tahmin edilen mastadon kemiklerinin Kemer'de sergilenmesiyle ilçenin turizmde önemli merkez olacağını belirtti.

Bölge Planı Hazırlık Toplantısı, Altınyayla Belediyesi Çok Amaçlı Kültür Salonu'nda da yapıldı. Toplantıya Altınyayla Kaymakamı Mehmet Ayhan, Belediye Başkanı Selahattin Şimşek, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ve diğer ilgililer katıldı.

Kaymakam Mehmet Ayhan, kalkınma ajansının varlığının büyük avantaj olduğunu ifade ederek, "Kalkınma ajansı gelir getirici projelere destek veriyor. Altınyayla'ya kazandıracak projeler üretmeliyiz. Proje üretmeden hiçbir şey alamıyorsunuz. İlçenin artıları eksileri neler bunları dile getirip beyin fırtınası yapmak için toplandık" dedi.

Kültür mantarcılığının ilçede önemli olduğuna dikkat çekilen toplantıda, mantar üretildiği, ancak markalaşma ve tescillenmesi, gerekli kompostun Altınyayla'da üretilmesi, paketlenmesi konusunda çalışma yapılması gerektiği vurgulandı.

Av turizmi ile şişelenecek su kaynaklarının değerlendirilmesini isteyen katılımcılar, Altınyayla'nın potansiyelini değerlendiremediğine dikkat çekerek, proje ekibi kurulması gerektiğini kaydetti.

Hazırlık çalışmalarının 2013 yılı sonuna kadar sürecek olan yeni Bölge Planının amacı, ne için yapıldığı ve içeriğini anlatan BAKA ekibi, ilçelerin güçlü ve zayıf yönleri, fırsat ve tehditleri analizi için anket yaptı.

Muhabir: Volkan Paliçe

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burdur'da Bölge Planı İçin İlçe Toplantıları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement