Burdur'da Çin Lokantası - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Çin Lokantası

Burdur\'da Çin Lokantası

1000 ÇİN VATANDAŞI YAŞIYOR İşletme müdürü Semih Hatipoğlu, asıl faaliyet alanlarının mermer sektörü olduğunu hatırlattı.

19.04.2014 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1000 ÇİN VATANDAŞI YAŞIYOR

İşletme müdürü Semih Hatipoğlu, asıl faaliyet alanlarının mermer sektörü olduğunu hatırlattı. Burdur ve Antalya'da mermer ocağı işlettiklerini anlatan Hatipoğlu, Burdur'daki Çinli nüfusun atmasıyla yemek sektörüne de girdiklerini anlattı. Burdur'da 1000'e yakın Çinlinin yerleşik yaşadığını kaydeden Hatipoğlu, Çinlilere yönelik lokanta açma kararı aldık. Lokantamıza Burdur'da yaşayan Çinlilerin yanı sıra yerli halk ve şehir dışından gelenler de ilgi gösteriyor dedi.

ÇİN YEMEKLERİ

Menü hakkında bilgiler veren Hatipoğlu, won ton (dana eti) çorbası, noodle çorba, Çin böreği, kızarmış won ton, haşlanmış, buharda pişmiş ve kızarmış Çin mantısı, yengeç etli marul salatası, Çin salatası, mantarlı tavuk gibi Çin yemeklerini müşterilere servis ediliyor. Hatipoğlu, Çinli vatandaşların en çok yosunlu yumurta çorbasını tercih ettiğini söyledi.

MÜŞTERİLER MEMNUN

Mermer fabrikasında çalışan Uygur Türkü Selin Boğatekin ise Çin Lokantası'nın açılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Lokanta gerçek Çin yemekleri bulduklarını anlatan Boğatekin, Bir çok Çinli arkadaşımız mermer almak için Burdur'a geliyor. Akşam yorgun bir şekilde eve gidip yemek pişirmek zor oluyor. Buraya gelip yemeklerimizi yiyoruz. Lokantada çok güzel dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Çin Lokantası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement