Burdur'da Cuma Hutbeleri İşaret Diline Çevriliyor - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Cuma Hutbeleri İşaret Diline Çevriliyor

Burdur\'da Cuma Hutbeleri İşaret Diline Çevriliyor

Burdur Ulu Cami'de cuma namazında okunan hutbe, işitme engelliler için işaret diline çevrildi.

05.06.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Ulu Cami'de cuma namazında okunan hutbe, işitme engelliler için işaret diline çevrildi.

Burdur İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle kentte ilk kez uygulamaya konulan projeyle Ulu Cami'nde cuma namazında okunan hutbe, Dr. Süleyman Oğuz Ortaokulu'nda görevli işitme engelliler öğretmeni Hüseyin Savlı tarafından işaret diline çevrildi. Cuma namazı için camiye gelen 5 işitme engelli vatandaş, işaret dili uzmanının çevirdiği hutbeyi takip etti.

Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak, projeyle hutbelerin işaret diline çevrileceğini anlattı. İlk defa hutbenin işaret diline çevrildiğini aktaran Bayrak, "Projeyi bugün başlattık. Bundan sonraki haftalarda da devam edecek. Amacımız işitme engellilerin hutbeyle ilgili bilgi sahibi olmasını sağlamak. Hayırlı olmasını temenni ediyor, işitme engelli kardeşlerimizin camimize gelmesini arzu ediyorum" dedi.

ENGELLİLER UYGULAMADAN MEMNUN

Hutbeyi dinleyen işitme engelli 34 yaşındaki İsmail Bilensoy ise uygulamadan memnun olduğunu kaydetti. 43 yaşındaki Necip Demir de uygulamayla birlikte her cuma camiye geleceğini aktardı. İsmail Bilensoy'un babası Mehmet Bilensoy ise oğlunu çocukluğundan bu yana cuma ve bayram namazlarına götürdüğünü, ancak işitme engelli olması nedeniyle hutbe ve diğer vaazları anlamadığı için gelmek istemediğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Cuma Hutbeleri İşaret Diline Çevriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement