Burdur'da 'Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü' Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da 'Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü' Yapıldı

Burdur\'da \'Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü\' Yapıldı

Burdur Belediyesi organizasyonunda düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü, yüzlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

26.07.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Belediyesi organizasyonunda düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü, yüzlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

Burdur'da düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü, Köprübaşı'ndan başladı. Yürüyüşe, Vali Şerif Yılmaz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Garnizon Komutanı Piyade Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Yüce, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, diğer protokol üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Belediye bandosu eşliğinde Türk bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okunarak, dua edildi. Ardından konuşan Vali Şerif Yılmaz, 15 Temmuz gecesi yaşanan bir olayı ilk kez paylaştı. O gece Konya Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan Burdur İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar'ın arandığını belirten Vali Yılmaz, Albay Dündar'a 'Burdur Sıkıyönetim Komutanı' olarak atandığının söylendiğini kaydetti. Vali Yılmaz, "Komutanımız, 'Emir ve talimat veriyorum' diyen komutana, 'Ben seni tanımıyorum. Ben devletimi tanıyorum, sen bana emir verecek yerde değilsin' diyerek telefonu yüzüne kapattı" dedi.

Vali Yılmaz, "İlk gün bu meydanda, Burdur'umuzda yaşayan herkes, tüm siyasi partiler, güvenlik kuvvetlerimiz, askeri birliklerimiz devletinin, milletinin yanında, demokrasiye bağlı bir şekilde görevinin başında demiştim. Tüm arkadaşlarıma gösterdikleri dik duruşları için teşekkür ediyorum. Önemli olan birlik ve beraberliktir" diye konuştu.

CHP Milletvekili Mehmet Göker, darbelerden çok çektiklerini aktarırken en kötü demokratik rejimin bile darbeden iyi olduğuna işaret etti.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de "15 Temmuz akşamı aslında bir kabusa uyanmadık. Uzun bir geceyi yaşamaya başladık ve gün aydınlanırken dualarımız bu ülkenin bekası için, canını hiçe sayanlar için, aydınlık bir Türkiye içindi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da 'Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement