Burdur'da 'Dünya Çocuk Diş Fırçalama Rekoru' Kırıldı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da 'Dünya Çocuk Diş Fırçalama Rekoru' Kırıldı

Burdur\'da \'Dünya Çocuk Diş Fırçalama Rekoru\' Kırıldı

Burdur ve 10 ilçesinde, aynı anda 7 bin 871 çocuk dişlerini fırçalayarak 'Dünya çocuk diş fırçalama rekoru' kırdı.

06.05.2016 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur ve 10 ilçesinde, aynı anda 7 bin 871 çocuk dişlerini fırçalayarak 'Dünya çocuk diş fırçalama rekoru' kırdı.

Koruyucu Diş Sağlığı Uygulamaları kapsamında, Burdur Valiliği başkanlığında, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur Belediyesi işbirliğinde şehir stadında gerçekleştirilen rekor denemesine ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri katıldı. Burdur merkez ve 10 ilçesinde 7 bin 871 çocuğun aynı anda dişlerini fırçaladığı etkinlikte, 'Dünya çocuk diş fırçalama rekoru' kırıldı. Gazi Atatürk Stadı'ndaki rekor denemesinde çocuklar giydikleri kırmızı beyaz tişörtlerle Türk bayrağı da oluşturdu. Rekorun daha önce 2015 yılında Kahramanmaraş'ta 2 bin 500 öğrenci ile kırıldığı belirtildi.

Saat 15.05'te yapılan rekor denemesi, Vali Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, vali yardımcıları Hayri Sandıkçı, Ali Nazım Balcıoğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Bayram, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Sevinç Sütlü, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, Dünya Çocuk Rekorları Rekor Danışmanı Aydın Türkgücü ve Dünya Çocuk Rekorları Temsilcisi, Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural'ın da katılımıyla gerçekleşti.

Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü, rekor denemesi öncesi yaptığı konuşmada, "Bugün diş çürüklerini sihirli değnekle yok etmek için bir aradayız. 2015 yılında Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, koruyucu diş hekimliği stratejisini belirlemiş ve çalışmaya başlamış. Öncü olmak istedik" dedi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de "Çocuklarımıza bundan sonraki yaşamında çok önemli bir alışkanlığın kazandırılması için güzel bir başlangıç yapmış olacağız" diye konuştu. Kendisi de diş hekim olan Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de özellikle eğitim çağında verilen ağız ve diş sağlığı eğitimlerinin önemine işaret etti. Vali Hasan Kürklü ise ağız ve diş sağlığının önemine işaret etti.

Orhan Kural'ın talimatıyla başlayan 2 dakikalık diş fırçalama rekor denemesine Burdur merkez ve Ağlasun, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Dirmil, Kemer, Karamanlı, Gölhisar, Tefenni ve Yeşilova ilçelerinde toplam 7 bin 871 öğrenci katıldı. İlçelerdeki rekor denemesi anı, Burdur Gazi Atatürk Stadı'ndaki ekrana da aynı anda yansıtıldı.

Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, 'Dünya çocuk diş fırçalama rekoru'nun kırıldığını belgeleyen yazıyı Vali Kürklü, Milletvekili Özçelik, Belediye Başkanı Ercengiz ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'a imzalattı.

- Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da 'Dünya Çocuk Diş Fırçalama Rekoru' Kırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement