Burdur'da Göl Festivali - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Göl Festivali

Burdur\'da Göl Festivali

Burdur'da Göl Festivali*- BURDUR Belediyesi tarafından Burdur Gölü'nün kurumasına dikkati çekmek amacıyla bu yıl 2'ncisi düzenlenen Göl Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.

23.09.2016 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da Göl Festivali

*- BURDUR Belediyesi tarafından Burdur Gölü'nün kurumasına dikkati çekmek amacıyla bu yıl 2'ncisi düzenlenen Göl Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.

Burdur Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festival kapsamında Köprübaşı mevkiinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Burdur Belediye Bandosu eşliğindeki yürüyüşe Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur'un doğal güzelliklerin ve özgürlüğün kenti olduğunu söyledi.

Başkan Ercengiz, kentin değeri olan Burdur Gölü'nün kurumasına dikkati çekmek için festivalin düzenlendiğini kaydetti. Festivallerin kültürel ilişkileri artırmak, dostluğun, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün yayılması için yapıldığına işaret eden Ercengiz, "Burdur Gölü bizim olmazsa olmazımız. 1970 yılı verilerine göre rakımının 858 olduğu Burdur Gölü, 2012'de 840'a kadar gerilemiş. Düşey eksende 18 metrelik bir kayıpla toplamda yüzölçümünün yaklaşık yarısını, hacminin de yüzde 40'ını kaybetmiş. Birçok nedenle gölümüz her geçen gün maalesef kurumakta. Bizler sorumluluk makamında elimizden geleni yaparak gölümüzü sonraki nesillere bırakmak zorundayız." dedi.

Başkan Ercengiz, konuşmasının ardından gökyüzüne beyaz güvercin bıraktı. Daha sonra şarkıcı Ziynet Sali, Demokrasi ve Özgürlük Meydanı'nda konser verdi. Sevilen şarkılarını seslendiren Sali'ye meydanı dolduran gençler eşlik etti. Derin sırt dekolteli kıyafetiyle dikkat çeken Ziynet Sali, Vali Şerif Yılmaz ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i, Burdur Gölü'ne verdikleri önemden dolayı tebrik etti.

Sali şarkı aralarında yaptığı konuşmada, "Bizler de birer doğa sever olarak memleketimize sahip çıkalım. Ne göllerimiz kurusun, ne dağlarımız yıkılsın, ne de ovalarımız kurak kalsın. Gönüllerimiz sevgisiz kalmasın. Kalbimiz sevgiyle, müzikle dolu olsun. Gönüller sevgisiz olmasın" diye konuştu.

Konserde Ziynet Sali, küs olan Veli ile Ayşe adlı sevgilileri de sahneye davet ederek barıştırdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Göl Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement