Burdur'da "Kapalı Durak" Dönemi - Son Dakika
Yerel

Burdur'da "Kapalı Durak" Dönemi

Burdur'da vatandaşların yoğun kullandığı alanlara "kapalı durak" konulmaya başlandı.

16.02.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da vatandaşların yoğun kullandığı alanlara "kapalı durak" konulmaya başlandı.

Burdur Belediyesi tarafından Adliye Caddesi'ndeki durak, kapalı hale getirildi. Yaklaşık 13 metre kapalı alana sahip otomatik kapı, klima, alarm, güvenlik kamerası ve televizyon bulunan kapalı duraklar kent merkezinde yaygınlaştırılacak.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanabilir şehirlerde kapalı durakların yaygınlaştığını söyledi.

Bu durakların standart hale geldiğini ve lüks olmadığını anlatan Ercengiz, "Bu duraklar vatandaşımızın hak ettiği değerlerdir" dedi.

Üç personelle haftada bir durak imal edebilecek durumda olduklarını belirten Ercengiz, şöyle konuştu:

"Sadece malzemesini dışarından alıyoruz. Bize verilen teklif 45 bin lira civarındayken biz 17 bin liraya mal ettik. Önümüzdeki 15-20 gün içerisinde 5 durak daha üreteceğiz. Halkımızın yoğunlukla kullandıkları alanlardan başlamak üzere bu duraklarımızın kullanım sayısı artıracağız. Ama kapalı duraklarda en büyük sıkıntı, zaman zaman kötü kullanılabiliyor. O sebeple otobüslerin sefer saatleri dışında durakları şimdilik kapalı tutacağız. Yani kapatmamızda ki asıl amaç durakların kirletilmemesi. Bu alışkanlık kazanıldıktan sonra tabi ki biz özgürlükten yanayız, kullanıma sürekli açacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burdur'da 'Kapalı Durak' Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement