Burdur'da Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi

Türkiye genelinde nüfusa göre Kur'an kurslarında en fazla öğrencinin Burdur'da olduğu bildirildi.

05.03.2013 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde nüfusa göre Kur'an kurslarında en fazla öğrencinin Burdur'da olduğu bildirildi.

İl Müftüsü Osman Artan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Burdur'da 2012-2013 eğitim öğretim yılında 235 Kur'an kursu bulunduğunu, bu kurslarda 261 öğretici ile 154'ü erkek, toplam 7 bin 606 öğrenci bulunduğunu kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Meclis'te yaptığı konuşmada ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın portalındaki verilere bakılarak, Türkiye genelinde nüfusa göre Burdur'daki Kur'an kurslarının en fazla öğrenciye sahip olduğunu anlatan Artan, "Bunun sebebi, her şeyden önce biz bir kampanya başlattık. 2009-2010 yıllarında Kur'an kursu sayısı Burdur'da 135 idi. Her köye mutlaka bir Kur'an kursu açma teşebbüsümüz oldu. Vatandaşın ayağına hizmeti götürmeye çalıştık. Şimdi il genelinde her mahallede bayanlara yönelik bir Kur'an kursumuz var. Hatta mekan bulamadığımız birkaç yerde prefabrike Kur'an kursları yaptık. Bayan kardeşlerimizin sosyalleşmesi konusunda, toplum içine girmesi, toplumda etkin hale gelmesi konusunda bizimde katkımız olduğu kanaatindeyim" dedi.

Artan, Kur'an kurslarını fiziksel olarak çok güzel hale getirdiklerini, kurslara bilgisayar, projeksiyon cihazı koyduklarını dile getirdi.

-"Eğitim düzeyi arttıkça ilgi de arttı"-

Aynı mahallede yaşayan bayanların bir araya gelerek Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiğini ifade eden Artan, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan protokolle bu kurslarda öğrencilere sağlıkla ilgili bilgiler verdiklerini, emniyetten gelen görevlilerin de hırsızlık ve yan kesiciliğe karşı bilgiler aktardığını vurguladı.

Burdur'daki Kur'an kurslarının sadece Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenilen yerler olmadığına işaret eden Artan, "Kur'an kursları mahalledeki bayan kardeşlerimizin gelip sosyalleştikleri, birbirlerini gördükleri, buluştukları mekanlar haline geldi. Onun için kurslarımızın sayısı her geçen gün artmakta. Talep daha da çoğalıyor. Amacımız ilçelerimizde, köylerimizde de Kur'an kurslarımızın sayısını çoğaltmak. İş olmadığı zamanlarda bayan kardeşlerimizin en azından buralara gelip bir şeyler öğrenmelerini sağlamak" diye konuştu.

Artan, gündüzleri vakti olmayanlar için akşam veya hafta sonu kursları açtıklarını, bu kurslara yurtlarda kalan öğrencilerin de ilgi gösterdiğini vurguladı.

Burdur'da eğitim düzeyinin oldukça yüksek olduğuna işaret eden Artan,

"İlimiz eğitim açısından Türkiye birincisi. Okuma yazma oranı yüzde 98-99 ile Türkiye genelinde en yüksek olan iliz. Bilinçli olmanın verdiği bir netice olarak bu kadar kişi dini bilgiler öğrenme, Kur'an-ı Kerim öğrenme konusunda eğilim gösteriyor" dedi.

-75 yaşında Kur'an kursuna başladı-

Yaklaşık 4 aydır Burdur Merkez Kur'an Kursu'na giden 75 yaşındaki Şadiye Çengel ise Kur'an öğrenmeye heveslendiğini anlattı. Hastalığı nedeniyle belli aralıklarla kursa gelebildiğini belirten Çengel, "Hocamız derslerde çok yardımcı oluyor. Bizi çok iyi çalıştırıyor. Belli bir düzeye kadar Kur'an-ı Kerim öğrendim" dedi.

Serpil Ateş ise 4 ay önce kursa başladığını, Kur'an-ı Kerim'i hiç bilmediğini, şimdi ise önemli ilerleme sağladığını söyledi. Ateş, gençlerin ve yaşlıların hep birlikte çaba göstererek Kur'an-ı Kerim öğrendiklerini belirtti.

Gökmen: Gökmen Yüce

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur'da Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement