Burdur'da Meşaleli 19 Mayıs Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Meşaleli 19 Mayıs Yürüyüşü

Burdur\'da Meşaleli 19 Mayıs Yürüyüşü

Burdur'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen meşaleli yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

20.05.2016 02:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen meşaleli yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Burdur Belediyesi tarafından 19 Mayıs dolayısıyla halk yürüyüşü düzenlendi. Köprübaşı'ndan başlayıp Şeker Meydanı'nda sona eren yürüyüşte ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan katılımcılar, 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Türkiye laiktir laik kalacak', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan attı.

Şeker Meydanı'nda toplanan yüzlerce katılımcının bayramını kutlayan Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Topu topu dört tane milli bayramımız var. Şehitlerimiz de var. Onlar bu ülkenin bekası için canlarını verdi. 1919'da nasıl bu aydınlık Türkiye için can verilmesi göze alınıp yola çıkıldıysa bugün ölenler, bugün şehit olanlar bu ülkenin bekası için şehit oldular. Ruhları şad olsun? dedi.

Atatürk'ün çağdaş medeniyetler seviyesine çıkılması için her yolu gösterdiğini aktaran Başkan Ercengiz, 'İnanıyoruz, biz gözümüzü daha uzağa, daha gelişmişliğe diktik. Gelişeceğiz ve çağdaş Türkiye'nin hak ettiği yere hep birlikte gideceğiz. Ben buna inanıyorum' diye konuştu.

Başkan Ercengiz'in konuşmasından sonra pop şarkıcısı Buray sahne aldı. Buray, sevilen şarkılarını katılımcılarla birlikte söylerken, şarkılara Başkan Ercengiz de ve eşi Hülya Ercengiz ile birlikte eşlik etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Meşaleli 19 Mayıs Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı
    20:49 İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı

    İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da birden fazla deprem kaynağının bulunduğunu belirterek, depreme dirençli kentler oluşturulması gerektiğini söyledi. Görür, kentin depreme dirençli ve hazır hale getirilmesi için mikro bölgelemeyle, fay analizi, risk analizi ve risk azaltma çalışmaları yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak
    20:48 Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak

    Gaziantep'te yaşanan kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı, memleketi Hatay'ın Belen ilçesindeki lisede yaşatılacak. Belen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı 'Belen Şehit Emirhan Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirildi. Şehidin ailesi, adının okula verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement