Burdur'da Terör Protestosu - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Terör Protestosu

Burdur\'da Terör Protestosu

Burdur'da terör protestosu Burdur'da Memur- Sen Konfederasyonu üyelerinden oluşan bir grup, terör olaylarını protesto için eylem yaptı.

08.09.2015 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da terör protestosu

Burdur'da Memur- Sen Konfederasyonu üyelerinden oluşan bir grup, terör olaylarını protesto için eylem yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 150 kişilik grup 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Her Türk asker doğar', 'Vatan sana canım feda', 'Kahrolsun PKK', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'Polise uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan attı. Türk bayraklarının taşındığı protesto gösterisinde yüzlerini Türk bayrağı şeklinde boyayan çocuklar dikkati çekti. Grup adına basına açıklama yapan Memur- Sen Şube Başkanı Faruk Bilgiç, terör saldırılarını kınadıklarını ve lanetlediklerini belirterek, terörün kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

'TÜRKİYE TERÖR SARMALININ İÇİNE ÇEKİLDİ'

7 Haziran seçimleri sonrası oluşan siyasi belirsizliği kullanan terör örgütlerinin masum insanları hedef seçip, katliamlara başladığını aktaran Faruk Bilgiç, "20 Temmuz 2015 günü Suruç'ta 32 gencimizin karanlık eller tarafından haince öldürülmesinin ardından PKK terör örgütünün asker ve polislerimize art arda yaptığı saldırılarla Türkiye yeniden terör sarmalının içine çekilmiştir. Analar ağlamasın, ocaklar sönmesin ve kardeşlik hukuku gelişsin mottosuyla başlatılan milli kardeşlik sürecinde yeni katliamlar yapmak, kan ve gözyaşı siyasetini devam ettirmek için planlar yapan PKK terör örgütü, haince saldırılarıyla milletimizin birliğine ve dirliğine tuzak kurmuş, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıkmıştır. İçerden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerinin adları, haince planları ve amaçları ne olursa olsun, 78 milyonun hep birlikte geleceğe yürüyüşünü, yeniden büyük Türkiye'yi inşa yolculuğunu engelleyemeyecekler, gelecek umutlarımızı söndüremeyecekler" dedi.

'TERÖRÜ HEP BİRLİKTE YENEBİLİRİZ'

Teröre karşı tek vücut olmak gerektiğini vurgulayan Faruk Bilgiç, özgürlük ve güvenlik dengesini gözeterek şiddetle ve terörle mücadele etmek gerektiğini kaydetti. Terörün hep birlikte yenilebileceğine işaret eden Bilgiç, şöyle dedi:

"El ele vererek terörü tarihin çöp sepetine atabiliriz. Bunun için özgürlük-güvenlik dengesini gözeterek terörle mücadeleyi amansız bir şekilde sürdürürken, eşit vatandaşlık zemininde demokratik, sivil ve özgürlükçü bir anayasayı mutlaka hayata geçirmeliyiz. Her türlü provokasyona ve engellemeye rağmen başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere Türkiye'nin 7 bölgesinde yatırımlar artırılmalıdır. Sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere Türkiye'nin yumuşak güç unsurlarından bölgesel barışın ve dünya barışının oluşturulmasında etkin bir şekilde yararlanılmalıdır. PKK ve diğer terör örgütlerini barışa, ateşkese değil, doğrudan doğruya silah bırakmaya, ülkemizi terk etmeye veya teslim olarak haklarında verilecek kararı beklemeye çağırıyoruz. Vatanını, milletini hain saldırılara karşı korumak için can verenleri rahmetle anıyoruz. Milletimizin birliğine, dirliğine kasteden teröristleri ve onları destekleyenleri lanetliyoruz."

Basın açıklamasının ardından Kuran okunması ve şehitler için dua edilmesiyle eylem sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Terör Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement