Burdur'da Yangın ve Deprem Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Yangın ve Deprem Tatbikatı

Burdur'un Tefenni ilçesinde, Barutlusu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yangın ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

28.03.2017 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'un Tefenni ilçesinde, Barutlusu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yangın ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

İlçe Milli Müdürlüğü, Tefenni Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ortaklaşa düzenlenen tatbikatta, öğrencilerin yangın ve deprem anında yapmaları gerekenler uygulamalı olarak gösterildi.

Senaryo gereği, meydana gelen depremle öğrenciler okuldan çıkarak bahçeye toplandı. Yapılan yoklamada, 5 öğrencinin okuldan çıkmadığı tespit edildi. Öğrencilerin yerinin tespit edilmesiyle itfaiye ekipleri okulda mahsur kalan 3 öğrenciyi merdiven yardımıyla kurtardı. Yaralandığı tespit edilen 2 öğrenci ise sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı.

Tatbikatın diğer bölümünde, iş güvenliği uzmanı İlhami Dal tarafından, yangın çeşitleri ile müdahale yöntemleri konusunda bilgi verilerek, uygulamalı olarak gösterildi.

Tatbikat sonunda gazetecilere açıklama yapan Tefenni Kaymakamı İlker Eker, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunun hiç unutulmaması gerektiğini söyledi.

Depreme karşı her an hazır olunması gerektiğini ifade eden Eker, "Bugün yapılan tatbikatın amacı, olası bir deprem anında gerek öğrencilerin gerek bireylerin nasıl davranması gerektiydi. İş güvenliği uzmanımızın koordinatörlüğünde tatbikat gerçekleştirdik." dedi.

Herkesin her an doğal afet ve yangınlarla karşılaşabileceğini vurgulayan Eker, birçok konuda yanlış bilinenlerin bu tür tatbikatlarla öğrenildiğini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı İlhami Dal, bu tür tatbikatların yasa gereği her yıl okul ve resmi kurumlarda verildiğini dile getirdi. İş Güvenliği Yasası çerçevesinde Acil Durum Eylem Tatbikatının zorunluluğundan bahseden Dal, şöyle konuştu:

"Tüm öğrencilerimize katı, sıvı ve likit petrol (LPG) yangınlarındaki müdahale yöntemlerini itfaiye ekiplerinin desteğiyle gösterdik. Verimli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. İnşallah faydalı olmuştur."

Dal, program kapsamında yarın Yeşilova ilçesinde, perşembe günü de Karamanlı ilçesinde tatbikat düzenleyeceklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur'da Yangın ve Deprem Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement