Burdur, Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'ne Kabul Edildi - Son Dakika
Sağlık

Burdur, Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'ne Kabul Edildi

İl Sağlık Müdürü Şenbayram: "Burdur 100'ü aşkın dünya kenti arasından birliğe kabul edilen 7 yerden biri olmaya hak kazanmıştır.

10.02.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, Burdur'un Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'ne kabul edildiğini bildirdi.

Şenbayram, yaptığı yazılı açıklamada, Burdur Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sağlıklı Kentler Birliği İl Koordinatörlüğünün 4 Aralık 2013'de yaptığı başvurunun Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından kabul edildiğini ve Burdur'un Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye olmaya hak kazandığını kaydetti.

Söz konusu üyeliğe kabul edilmelerinin çok önemli bir başarı olduğunu belirten Şenbayram, "Burdur, 100'ü aşkın dünya kenti arasından birliğe kabul edilen 7 yerden biri olmaya hak kazanmıştır. Dünya Sağlıklı Kentler Birliği, kent sağlığı çalışmalarında önümüzü açacak çok önemli bir organizasyondur. Gerçekleştireceğimiz çok paydaşlı projelerle birliğin aktif üyelerinden biri olmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Paydaşlarıyla bu fırsatı etkin kullanabildikleri takdirde üyeliğin Burdur'a getirisinin çok fazla olacağını bildiren Şenbayram, son katılımlarla birlikte Türkiye'den 5 üyenin birlikte yer aldığını vurguladı.

Dünya Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğinin kazandırdığı prestijin yanında uluslararası düzeyde birçok projeye ortak olmanın önünü açacağına işaret eden Şenbayram, kent sağlığı çalışmalarında uluslararası düzeyde bir yol haritasının çizileceğini ifade etti.

Yaklaşık 3 yıldır sürdürdükleri çalışmanın meyvesini almaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Şenbayram, açıklamasında şunları kaydetti:

"Çalışmalarımız Burdur Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü ve Burdur Belediyesi işbirliğinde yürümektedir. Karar alma mekanizmalarında Burdur Belediye Meclisi aktif rol almakta ve destek olmaktadır. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kent Konseyi, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği gibi birçok kurum ve kuruluş çalışmalarımıza destek vermektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Burdur, Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'ne Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement