Burdur Evcilleştirilmek İstenen Karga Doğal Hayata Salınacak - Son Dakika
Güncel

Burdur Evcilleştirilmek İstenen Karga Doğal Hayata Salınacak

Burdur Evcilleştirilmek İstenen Karga Doğal Hayata Salınacak

Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine götürülen karga korumaya alındı.

13.07.2015 12:49  Güncelleme: 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen karga korumaya alındı. Ankara'da evcilleştirilmek amacıyla evde beslenen karga yabanileştirilip, doğal hayata salınacak.

Ankara'da evcilleştirmek ve konuşturmak için evinde karga besleyen bir kişi, başarılı olamayınca hayvanı Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim etmeye karar verdi. Bunun üzerine Ankara'ya giden Rehabilitasyon Merkezi'nin sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, hayvanı Burdur'a getirdi.

'DOĞAL HAYATA KAZANDIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ'

Merkezde yabanileştirilmesi için çalışmalara başlanan karganın evcilleştirilip konuşturulmak amacıyla doğal hayatından koparıldığını söyleyen Öztürk Sarıca, "İnsanlar bize ulaştı. Tekrar yabanileştirip yabanileştiremiyeceğimizi sordular. Gerekenleri yapacağımızı söyledik. Gittik Ankara'dan aldık, getirdik. Kanat teleklerinin bir kısmı kesik. Tekrar çıkması gerekiyor. Telekleri çıktıktan sonra uçuş antrenmanlarına başlayacağız. Şu an kaldığı kafes biraz küçük. Daha sonra büyük bir kafese alacağız. Uçuş antrenmanlarında başarı gösterdikten sonra tekrar doğal hayata kazandırmaya çalışacağız" dedi.

'EVCİLLEŞTİRMEK DOĞAYA ZARAR'

Yaban hayvanlarının evde beslenmesinin doğru olmadığını vurgulayan Öztürk Sarıca, "Hangi yaban hayvanı olursa olsun doğal hayatın bir parçasıdır. Her ne şekilde olursa olsun eve alıp beslemek, konuşturmaya çalışmak, alışkanlıklarını değiştirmek doğa için çok büyük zarardır. Yaban hayvanlarının doğada bulunması gerekiyor. Bunların yerleri evler değil. Özellikle bir kargayı alıp onu evcilleştirmeye çalışmak son derece yanlış" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Evcilleştirilmek İstenen Karga Doğal Hayata Salınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement